2021 Trafik Sigortası Ne Kadar

ABONE OL
2021 Trafik Sigortası Ne Kadar

Trafik sigortası motorlu her aracın yaptırmak zorunda olduğu bir sigorta güvencesidir. Amacı üçüncü şahıslara verilecek olan zararın karşılanmasını sağlamaktır.

Her yıl belli oranlarda zamlanan trafik sigortası 2021 yılında da araç gruplarına ve illere göre belirlenmiştir. Açıklanmış olan verilere baktığımızda en yüksek fiyat şu an İstanbul’dadır. Nedeni ise kaza riskinin daha yüksek olmasıdır.

Trafik sigortası zamları her yıl 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girer ve % 1 oranında bir artış söz konusudur. 

Genel olarak baktığımızda 2021 trafik sigortası en yüksek 4,065 TL en düşük ise 327 TL’dir.

Trafik sigortasında eskiden serbest piyasa söz konusuydu, ancak 2017 yılında sigorta firmalarının yapmış olduğu ciddi artış sonrasında tavan fiyat uygulamasına geçilmiş ve il il, araç grupları ve sürücülerin hasar geçmişlerine göre sigorta primleri Hazine ve Maliye Bakanlığı belirlemeye başladı.

Hiçbir sigorta firması kamunun belirlemiş olduğu bu tavan fiyatın üzerine çıkamaz, ancak istemeleri halinde altına inebilirler. Sigorta şirketlerinin trafik sigortasına uygulayacakları fiyat artışlarını da Hazine ve Maliye Bakanlığı belirliyor.

Araca Göre Prim

2021 yılında İstanbul’da birinci kademeden başlayan bir sürücünün ödeyeceği prim miktarı 4,065 TL 7.kademedeki bir sürücü ise hasarsızlık indirimiyle birlikte en düşük rakamı ödeyecek.

Trafik Sigortası En Düşük İller Hangileri?

2021 yılında trafik sigortasını en düşük limitten ödeyecek olan iller ise şöyledir:   Adıyaman, Aydın, Burdur, Çanakkale, Hakkari, Hatay, Isparta, Kars, Kastamonu, Kütahya, Mardin, Muğla, Sinop, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Ardahan, Kilis, Osmaniye.

Hasar Geçmişi Önemli

Trafik sigortasında sürücünün hasar geçmişi çok önemlidir. Daha önce kaza yapmayan bir sürücü hasarsızlık indirimi alacak ve bu da trafik sigorta fiyatının düşük olmasına neden olacaktır. Kaza yapan bir sürücü ise hasarsızlık indiriminden belli oranlarda faydalanamaz. Bu da daha yüksek prim ödeyeceği anlamına gelir.

Trafik sigortasında primler hesaplanırken 1’den 7’nci kademeye doğru belirlenir. Buna göre birinci kademedeki bir sürücü ile yedinci kademedeki bir sürücünün ödeyeceği fiyat aynı değildir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

12.02.2021

Ön Camın İçi Neden Çok Pislenir

17.03.2022

Adıyaman Sincik Sürücü Kursları - Sincik Ehliyet Kursları

07.04.2022

Egzozdan Su Gelmesi Normal mi

02.03.2021

F Türü Yetki Belgeleri ve Alma Şartları Nelerdir