2021 Yeni Peugeot 308 İnceleme

ABONE OL
2021 Yeni Peugeot 308 İnceleme

Peugeot’un merakla beklenen yeni aracı 308, yeni kasasına kavuşabildi.  Marka aracın tasarımını yaparken yüksekliği 20 mm daha düşürerek şık bir tasarım kazandırdı. Aracın ön bölümüne baktığımızda önceki modellerden alışılmış olan aslan logosu karşımıza çıkıyor. Markanın yeni tasarımında tüm versiyonlarda dikey LED gündüz farlarını tamamlayan LED farlar standart hale getirilmiş. LED Matrix farlar sadece üst donanımlarda olacak.

Aracın arka bölümüne baktığımızda üç boyutlu olan LED stop lambaları görüyoruz. Yeni renk seçenekleri ise oldukça şık bir görüntü veriyor.

Yeni Peugeot 308’in içine baktığımızda daha önceki modellerden de tanıdık gelen i-Cockpit tasarım mevcut. GT modellerinde 3D özelliği bulunan 10 inçlik dijital gösterge paneli var.

Aracın ön panelinde yine 10 inç büyüklüğünde bilgi ve eğlence ekranı yerleştirilmiş. Merkezi ekranın hemen yanına konumlandırılmış i-Cockpit ve klima menfezleri ön bölüme farklı bir güzellik katmış.

Araç 8 farklı sürücü profiline sahip, kablosuz ekran yansıtma yine aracın donanımları arasında bulunuyor.

Yeni Peugeot 308’in donanım özelliklerine baktığımızda oldukça dolu bir görüntü mevcut. Start-stop,  şerit takip, yarı otomatik şerit değiştirme, adaptif hız sabitleyici sürüş yardımı paketi almak istendiğinde ekstra olarak sunulabiliyor.

Araçta standart olan özellikler arasında kör nokta izleme, arka çapraz trafik uyarısı, entegre temizleme nozulu ile yüksek çözünürlüklü 180 derece geri görüş kamerası, dört kameralı 360 derecelik çevre görüşlü park yardımı bulunuyor.

Peugeot uzun süreden bu yana tasarımına değişiklik yapmadığı birçok araca sahip. Türkiye pazarı açısından baktığımızda ise markayla ilgili farklı bir bakış söz konusu.

Peugeot İkinci El Piyasası

Peugeot’un Türkiye pazarındaki ikinci el piyasasına baktığımızda çok hızlı olmasa da birçok markaya göre iyi durumda. Markanın bazı modelleri tercih edilmiyor, ancak SUV araçları ve yeni nesil ticari araçları için aynı şeyi söylemek mümkün değildir. Ticari araçlarında hem konfor hem güvenlik sunabildiği için ikinci el piyasası oldukça hareketli diyebiliriz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.11.2021

Askerde Çürük Alanlar Ehliyet Alabilir mi

05.05.2021

14 Saatlik Direksiyon Dersi Yeterli mi

17.04.2023

Makam Şoförü Nasıl Olunur

08.04.2021

Ehliyet Sınavında Dikkat Edilmesi Gerekenler