2022 Ehliyet Sınav Tarihleri - Ehliyet Sınavı Puan Hesaplama

ABONE OL
2022 Ehliyet Sınav Tarihleri - Ehliyet Sınavı Puan Hesaplama

Trafikte yasal olarak araç kullanabilme yetkisi veren ehliyet, belirli konularda uygulanan sınavlardan başarılı olarak sahip olunan resmi bir belgedir. Bu belgeye sahip olmak için girilen sınavların tarihleri ve puan hesaplaması her daim gündemde olan konulardan biridir. İşte, 2022 ehliyet sınav tarihleri ve ehliyet puan hesaplama hakkında merak edilenler.

Ehliyet Sınav Tarihleri

Ehliyet sınavları; elektronik sınav ve direksiyon sınavı olmak üzere iki tanedir. Bu sınavlara her yıl 12 ay boyunca açık olan kayıt sisteminden kayıt olunarak girilebilir. Kayıt yapıldıktan yaklaşık 10 gün sonra e-sınava girilebilir. Bu sınavların tarihleri aşağıdaki gibidir;

Elektronik Sınav Tarihleri

Sürücü kursuna yapılan başvurudan sonra teorik eğitime başlayan sürücü adayı, eğitimi bitirdikten sonra bölgesindeki elektronik sınav merkezlerinden sınava girebilir. Elektronik sınav tarihleri çoğunlukla teorik araç sürme eğitiminden sonra ortalama 20 gün içerisinde olmak üzere düzenlenir.

Direksiyon Sınav Tarihleri

Elektronik sınavdan başarılı olunduktan sonra yapılan direksiyon sınav tarihini Milli Eğitim Bakanlığı belirlemektedir. Genellikle her ayın 1’i ve 10’u arasında uygulanan bu sınav ile ilgili MEB kesin bir tarih vermemektedir.

Ehliyet Sınavı Kaç Puanla Geçilir?

Ehliyet sınavı baraj puanı 2022 yılında 70’tir. Girdiği sınavlardan bu puanı alabilen sürücü adayı sınavlardan başarılı olmaktadır ve ehliyet almaya hak kazanmaktadır. Sınavda 50 soru vardır. Her sorunun 2 puan olduğu düşünüldüğünde sınavın 100 puan üzerinden değerlendirildiği saptanabilmektedir. Buna göre, sınavda minimum 35 soru doğru cevaplandığı takdirde ehliyet sınavı geçme notu alınabilir. Soruların 4 şıktan oluştuğu ehliyet sınavında yanlışlar doğruları götürmemektedir. Bu durum sınav netinin yanlışlardan etkilenmemiş bir halde kalabilmesine imkan vermektedir.

Ehliyet Sınav Puanı Nasıl Hesaplanır?

Sürücü adaylarının sınavda kaç soruyu doğru cevapladıkları saptanarak ve yanlış işaretlenen sorular değerlendirilmeyerek 100 üzerinden puan hesaplaması yapılmaktadır. İlk yardım, trafik ve motor konularından sorulan sorular eşit ağırlığa sahip olduğundan her soru 2 puan değerindedir. 50 soruluk sınavdaki soruların bir kısmı bilgi gerektirirken diğer kısmının mantık yürüterek çözülebildiği daha önceki sınavlarda gözlemlenmiştir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiklerinize https://www.surucukurslari.com/ adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.10.2020

Arabanız Su Altında Kalırsa Ne Yapmalısınız

16.10.2020

Sollama Nasıl Yapılmalı

01.11.2021

Ehliyet İçin Gerekli Belgeler Nelerdir? 2022

04.01.2022

Ölümlü Trafik Kazasının Cezası Nedir