2022 Hyundai Elantra N İncelemesi

ABONE OL
2022 Hyundai Elantra N İncelemesi

Hyundai Elantra N, Elantra'nın yüksek performanslı yeni aracıdır. Sportif standart modelin üzerine güçlü, dinamik sürüş kabiliyeti ve agresif tasarım öğeleri eklenerek hazırlanmış olan araçta Elentra’nın ilk yüksek performanslı sedan’ı olacak.

Hyundai Elantra N, selefinden yaklaşık 5 mm daha büyük çapa sahip. Aracın motorunda yapılan güçlendirme ve yenilikler motorun hem performansını hem de dayanıklılığını artırmaya yönelik.

Elantra N'nin güçlü motoru, maksimum 280 beygir ve 8 vitesli çift kavramalı şanzımanla desteklenmiş. 0’dan 100’e 5,3 saniyede ulaşabilen araç 250 km azami hıza ulaşabiliyor.

Hyundai Elantra N 2022

Güçlü fren performansı aracı viraja girerken daha kontrollü hale getirirken, yüksek hızlarda fren performansının artırılması için yüksek sürtünmeye dayanıklı balata malzemeleri ile donatılmış. Elentra N’de zorlu sürüş koşullarında bile tutarlı fren kuvvetinin korunabilmesi için her ayrıntıya dikkat edilmiş.

Hyundai ilk kez Elantra N’de WRC ralli arabalarında kullanılan teknolojiden ilham alan entegre bir tahrik aksı kullanılmış. Tahrik mili, tekerlek göbeği ve yatağını entegre ederek, 1,7 kg'lık ağırlık azaltılmasıyla daha hafif ve daha güçlü bir otomobil haline dönüştürülmüş.

Hyundai Elentra N’de ön süspansiyona çift bileşenli bir izolatör yerleştirilmiş. Bu aracın sürüş ve yol tutuşunu güçlendirirken gürültü ve titreşimleri de en aza indirmiş.

Elantra N'nin gelişmiş bilgi-eğlence sistemi, N'ye özel bir grafik arayüzü ile tamamlanmış, böylece sürüş tutkunları otomobilin keyfini daha iyi çıkarabiliyor.

Çoğu otomobilde kontrol edilmesi zor olan yağ ve soğutma sıvısı sıcaklıkları, tork ve turbo basıncı gibi yüksek performanslı devre sürüşü için gereken bilgiler, sayılarla gösterge paneline yerleştirilmiş.

Yüksek performanslı özel bir bilgi-eğlence işlevi olan tur zamanlayıcı, sürücünün ek bir ekipmana ihtiyaç duymadan performansını kaydetmesine imkan tanıyor. Bu özellikle de özelikle yarış araçlarında performansın analiz edilebilmesine imkan sağlıyor.

Elantra'nın zaten sportif olan stilini temel alan Elantra N, dinamik sürüş kabiliyetini ve agresif görünümünü daha da maksimize ederek keyifli bir araç haline getirilmiş.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

26.05.2021

Trafik Cezası Hangi Bankalara Ödenir

19.10.2020

Uzun Yolda Seyahat Güvenliği Nasıl Olmalı

07.12.2022

Engelli Park Yeri Cezası 2023

21.01.2021

Sürücü Kursunda İlk yardım Dersinde Öğretilenler Nelerdir