A2 Ehliyet Nedir, Nasıl Alınır, Hangi Araçları Kullanır

ABONE OL
A2 Ehliyet Nedir - Nasıl Alınır - Hangi Araçları Kullanır

A2 ehliyet almak isteyen sürücü adayları bu konuda birçok araştırma yapar. A2 ehliyet kaç cc sorusu sürücü adaylarının merak ettiği konular arasında yer alır. Sürücü adaylarının trafiği çıkabilmesi için gerekli olan ehliyet birçok sınıfa sahiptir. B grubu ehliyet kamyonet ve otomobilleri kapsarken, A grubu A1, A2, A, B1 ehliyet motosiklet sınıflarını kapsar. A sınıfı ehliyet gruplarından biri olan A2 ehliyet nasıl alınır, A2 ehliyet kaç cc? A2 sürücü belgesi hangi araçları kullanır? sorularının yanıtlarını sizler için derledik.  

A2 Ehliyet Nedir?

Araç kullanımı için pek çok ehliyet türü bulunmaktadır. A2 ehliyet sınıfı motosiklet kullanımı için alınan bir ehliyettir. A2 sınıfı ehliyeti, A1 sınıfından ayıran en büyük özelliği, motor silindir hacminin kısıtlamasının olmamasıdır. 2 ya da 3 tekerlekli fark etmeden silindir hacminde limit bulunmaz. A2 sınıfı ehliyet ile 2 tekerlekli motosikletlerde 35 kW, 3 tekerlekli motosikletlerde ise 15 kW aşmayacak şekilde araç kullanma imkanı sunar. A2 sınıfı ehliyetlerde yaş sınırı 18 olarak belirlenmiştir.  

A2 Ehliyet Hangi Araçları Kullanır?

A2 sınıfı ehliyetin kullandığı araçlar sürücü adayları tarafından merak edilmektedir. A2 sınıfı ehliyette silindir hacim sınırı bulunmaz. A2 sınıfı ehliyete sahip olanlar, 2 veya 3 tekerlekli motorlu araçları kullanır. 10 yıl geçerli olan A2 sınıfı sürücü belgesi, 2 tekerli motosikletlerde 35 kW, 3 tekerlekli motosikletlerde ise 15 kW sınırı getirir.

A2 Ehliyet Kaç CC?

A2 sınıfı ehliyet kaç CC motor kullanır? sorusuna yanıt aranabilir. Motor gücü 35 kW’a kadar olan motosikletler, A2 sürücü belgesi ile kullanılabilir. 2 tekerlekli motosikletlere 600 cc ve 12/35 kW’a kadar sınır getirilmiştir.

A2 Ehliyet Alma Yaşı Kaçtır?

A2 ehliyet yaşı adayların araştırdığı konulardan biridir. A2 ehliyet türünün de ehliyet alma yaşı bulunmaktadır. A2 sınıfının ehliyet alma yaşı ise 18 olarak belirlenmiştir. 18 yaşını dolduran kişilerin A2 sınıfı ehliyet başvuru yapabilir.

A2 Ehliyet Alma Şartları

Ehliyet alabilmek için bazı şartları yerine getirmek gerekir. Bu şartlar yaş, deneyim, öğrenim, sağlık, adli sicil kaydı ve sınav şartlarıdır. A2 ehliyet alma için de bazı şartları yerine getirmek gerekir. A2 ehliyet alma şartları şu şekilde sıralanabilir;

  • A1, B1 ve M sınıfı ehliyetlerde yaş sınırı 16’dır. A2 ehliyet yaş sınırı 18’dir. 18 yaşını dolduran sürücü adayları A2 sınıfına ehliyet başvurusu yapabilirler.
  • A sınıfı ehliyette en az 2 yıl deneyim şartı aranır, ancak A2 sınıfı ehliyette deneyim gerekmemektedir.
  • İlkokul ve üzeri düzeyde eğitim alan sürücü adayları A2 ehliyet için başvuru yapabilir.
  • A2 ehliyet almak isteyen bireylerin adli sicil kaydının temiz olması gerekmektedir.
  • A2 sınıfı ehliyet alan sürücü adayları M ve A1 sınıfı araçları da kullanabilmektedir.

A2 Ehliyet Harç Ücretleri – A2 Ehliyet Fiyatları

A2 ehliyet fiyatı, her yıl güncellenmektedir. A2 ehliyet fiyatları, sürücü kurslarına göre değişkenlik göstermektedir. Sürücü kursu ücreti, A2 ehliyet harçları ve sınav giriş ücretiyle birlikte A2 sınıfı harç ücreti 370 TL, değerli kağıt bedeli 280 TL, vakıf payı 60 TL toplamda ise 710,40 TL’dir. 

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.01.2023

Araç Muayene Ücretleri 2023

06.07.2021

İdeal Kamyon Kullanma Süresi Ne Kadar

09.07.2020

Hava Yastığı Nedir - Ne İşe Yarar

09.06.2021

Ehliyet Nasıl Çıkarılır? 2022