Akü Aşırı Şarj Olduğunda Ne Olur

ABONE OL
Akü Aşırı Şarj Olduğunda Ne Olur

Araba aküsü aşırı şarj olduğunda sıvı, oksijen ve hidrojen gazları şeklinde dışarı çıkar. Bu gazlar, ateşleme kaynağına maruz kalırsa patlayabilir ve akünün dışına kükürt püskürmesine ve çevreyi mahvetmesine neden olabilir.

Aracınızın aküsü kritik bir bileşendir, çünkü aracınızı çalıştırmak için ilk elektrik şarjı kaynağını sağlar. Kötü bir araba aküsü ile aracı çalıştırmak son derece karmaşıktır.

Çoğu araba aküsü sorunu, bitmiş araba aküleriyle ilgili olsa da, aşırı şarjlı araba aküleri adı verilen çok yaygın bir akü sorunu vardır. Bu, akü için gerekli olandan daha fazla şarj eklediğinizde ve aküye zarar verdiğinizde olur.

Araba Aküsü Nedir Ve Ne İşe Yarar?

Aracınızın aküsü, motorun çalıştırılması için gereken ilk şarjı sağlamaktan sorumludur. Akü iyi durumda olmadığında, marş motoru gibi şeylere güvenmediğiniz sürece büyük olasılıkla aracı çalıştırmayacaksınız.

Akünün ayrıca araçtaki elektrikli bileşenlere sürekli bir şarj sağladığına dair çok yaygın bir yanılgı vardır. Ancak durum böyle değil çünkü alternatörün işi bu. Temel olarak, aküyü motoru uyandırmak ve aracı çalıştırmak için büyük bir elektrik şarj sinyali gönderen ana bileşen olarak düşünün.

Kullanım süresi içinde akünün şarjı tutma yetenekleri değişir, bu da uzun süre şarj tutmayacağı anlamına gelir.

Bir Araba Aküsü Aşırı Şarj Olduğunda Ne Olur?

  • Aşırı şarjlı bir araç aküsü aşağıdakilerle sonuçlanır:
  • Akü tamamen ölebilir,
  • Akü kimyasallarından bazıları kaynayabilir ve su buharlaşabilir.
  • Akü kutusunun kendisi çok ısınır ve dışarısı aşırı sıcaksa eriyebilir
  • Akü, yanıcı hidrojen birikmesi nedeniyle şişebilir ve bu da hidrojen oksijenle temas ettiğinde riskli durumlara neden olabilir.
  • Akü, herhangi bir kaynaktan gelen küçük bir kıvılcıma maruz kaldığında patlayabilir ve aşırı riskli durumların olasılığını artırır.
  • Kostik sülfürik asit her yere sıçrayabilir ve sadece sürücüye değil çevresindeki insanlara da zarar verebilir.

Aşırı Şarjlı Bir Araba Aküsünün Nedenleri Nelerdir?

Aşırı şarjlı araç aküleri büyük bir risk oluşturabileceğinden, aşırı şarj olmalarının nedenini anlamak gerekir. Nedenlerini anladıktan sonra bunların olmasını engelleyebilir, aracınızı ve kendinizi kurtarabilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.01.2022

Sincan Sürücü Kursları - Sincan Ehliyet Kursları

04.03.2021

2021 Ehliyet Sınavında Hangi Sorular Çıkıyor

14.12.2020

En Uygun Kasko Teklifi Nasıl Alınır

08.09.2021

Vinç Operatör Belgesi Nedir, Nasıl Alınır