Almanya’da Ehliyet Nasıl Alınır? Almanya’da Ehliyet Almak
Almanya’da yaşayan gurbetçi dediğimiz Türkler için sıkıntılardan bir tanesi de burada ehliyet alma surecidir. Genelde adaylar sürücü kursu seçiminde Türk ehliyet kurslarını tercih ediyorlar. Çünkü Türk bir direksiyon hocası ile Türkçe konuşarak ehliyete hazırlanmak kendini rahat hissetme konusunda oldukça avantajlı. Üstelik Türk bir direksiyon hocası eğitim sırasında nelere dikkat etmeniz gerektiği hususunda daha net ve açıklayıcı olacaktır.
Türk sürücü kurslarının ise dezavantajlarının başında fiyatlarının pahalı olması geliyor. Bu sürücü kursları Türklerin bu ilgisinin farkında olduğundan dolayı genelde fiyatları yükseltmişler. Eğer siz sürücü kursu seçiminde fark etmez diyenlerdenseniz o zaman Alman sürücü kursları iyi olabilir.
Sürücü kursuna kayıt işleminizi gerçekleştirirken öncelikli olarak kurs ücretini, ders ücretini peşin olarak ödemeniz gerekiyor. Kayıt işlemini tamamladıktan sonra aynen Türkiye’deki ehliyet sürecinde olduğu gibi aşağıda bahsetmiş olduğumuz yolu izlemeniz gerekiyor. Burada kurs ücretlerinden bahsetmedik çünkü fiyatlar değişkenlik gösterebiliyor.
- Kurs kayıt ücreti
- Teorik(yazılı)sınav kayıt ücreti
- Teorik (yazılı) sınav kağıt ücreti
- Pratik sınav randevu
- Pratik sınav giriş TÜV bedeli
Ehliyet Başvurusu İçin Randevu Almak
Almanya’nın en önemli özelliği her şey için randevu alıyor olmanız dolayısıyla ehliyet başvurusunda da randevu almanız gerekiyor.
Ehliyet Başvurusu İçin Belgeler
Ehliyet başvurusu işlemi sırasında sizden istenilen belgeler şöyledir.
- Türk ehliyetiniz
- Türk ehliyetinizin Almanca çevirisi,
- Anmeldung belgeniz
- Sürücü kursuna kayıt belgeniz
- Pasaportunuz
- 1 adet biyometrik resim
- İlk yardım kursu belgeniz
- Göz muayenesi belgeniz
Yukarıdaki belgeleri topladıktan sonra randevu gününüzde gidiyorsunuz ve başvuru işleminizi gerçekleştiriyorsunuz. Başvuru işleminiz esnasında Türk ehliyetiniz alınıyor ve başvuru işlemi onaylanana kadar orada kalıyor. Yaklaşık olarak 1 ay sonra başvurunuz onaylanıyor.
Başvuru onayı sonrasında teorik sınav için randevu alıyorsunuz ve randevu sonrasında size verilen günde teorik sınava giriyorsunuz. Sınava Türkçe ya da Almanca girebiliyorsunuz seçim size ait.
Teorik sınavı geçtikten sonrasında direksiyon sınavına giriyorsunuz ve bu sınavı da geçerseniz ehliyet almaya hak kazanıyorsunuz.
Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.