Altay Tankı ve Teknik Özellikleri

ABONE OL
Altay Tankı ve Teknik Özellikleri

Milli Tankımız Altay için toplamda 500 milyon dolarlık bir mali kaynak ayrılmıştır. Tank adını Kurtuluş Savaşı 5. Süvari Kolordu Komutanı Fahrettin Altay’dan almış olan Tank’ın ilk projesi 2009 yılında başlamıştır. İlk iki prototipinin 2012 yılında tanıtılmış olduğu Tank, bilirkişiler tarafından tam not almıştır.

Altay Tankı’nın Teknik Özellikleri

 Altay Tankları Milli olmasının yanı sıra donanımlı teknik özelliklere sahip olarak tarihe geçmeyi başarmıştır. Motorunun yerli yapım olduğu tanklar 1500 beygir gucune sahiptir. Dizel yakıt kullanan bu araçlar saatte 70 km hızla hareket edebilirler. Bir depo ile 500 km gidebilen tankların zırhlı olması ise avantaj sağlar. Altay Tankı üzerine eklenen tanksavar füzeler Roketsan tarafından geliştirilmiştir.

Tankın ana malzemesi kompozittir, fakat içeriğindeki zırhın neden yapıldığı ise güvenlik açısından gizli tutulur.

Altay Tankı Motoru

Altay Tanklarının ana silahı Güney Koreli bir firma olan Hyundai Rotem tarafından geliştirilirken Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından üretilmektedir. Silahın 3 kilometrelik bir menzili vardır. 120 mm’lik 55 kalibre yivsiz top tercih edilen tank oldukça gelişmiş bir teknolojiye sahiptir.

Altay Topu Özelliği: MKE 120 mm L–55 yarı otomatik yükleyicili yivsiz topu

Altay Tankı içerisinde 4 kişilik mürettebat bulunur. Tankın bilgisayar sistemi Aselsan tarafından geliştirilmiştir. Elektromanyetik silahlarla elektronik sistemlerin sekteye uğramasını engelleyebilecek olan teknoloji tanka entegre edilmiştir. Keskin bir manevraya sahip olma özelliğinden dolayı diğer tank modellerine göre oldukça avantajlıdır.  Muharebe ağırlığı 65 tonu bulan Altay Tank’ın teknik özellikleri şöyledir:

Altay Tankı Özellikleri

Altay Tankı üretilirken öncelikli olarak güç ve güvenlik ön planda tutulmuştur. Girdiği birçok testten başarıyla ayrılmış olan bu tankların testleri ilk olarak 1. Dünya Savaşı’nda binlerce kişinin şehit olduğu Sarıkamış’ta yapılmıştır.

Altay Tankı Nerede Kullanılacak?

Altay Tankının geliştirilmesindeki amaç ülke güvenliğini sağlamaktır. Dünyanın pek çok ülkesi kendisini koruma altına alabilmek için farklı savunma araçları geliştirmiş ve geliştirmeye devam etmiştir. Türkiye ise özellikle teröre karşı Altay Tankını geliştirerek kendi güvenliğini sağlama hedefindedir.

Savunma araçlarıyla ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.10.2022

LPG Ne Kadar Tasarruf Sağlar

30.04.2021

Motor Neden Aşırı Isınır

21.06.2021

Yola Çıkarken Dikkat Edilecekler

14.06.2022

Trafikten Men Edilen Araç Nasıl Kaldırılır