Ambulans Şoförü Nasıl Olunur? Ambulans Şoförü Olma Şartları

ABONE OL
Ambulans Şoförü Nasıl Olunur - Ambulans Şoförü Olma Şartları

Acil durumlarda hastaları hastaneye veya tıbbi bir tesise taşıyan ambulansları sürmek için eğitilmiş sürücülere ambulans şoförü denir. Özel ve devlet hastanelerinde çalışabilen ambulans şoförleri, acil tıbbi durumlarda hastaların hızlı güvenli bir biçimde taşınmalarını sağlar. Özel bir eğitim alan ambulans şoförleri, hastaların sağlık kuruluşlarına sevk edilmesini sağlayan araçları kullanır. Ambulans şoförü olma şartları pek çok kişi tarafından merak edilmektedir.

Ambulans Şoförü Nedir?

Ambulans şoförleri, acil tıbbi durumlarda hızlı ve güvenli bir şekilde hastaların sağlık kuruluşlarına taşınmasını sağlayan kişilerdir. Özel bir eğitim gerektiren ambulans şoförü, hastanın ilgili sağlık kuruluşuna taşınması sorumluluğuna sahip olan profesyonel görevlidir. Ambulans şoförleri, özel hastanelerde ve devlet hastanelerinde çalışabilir.

Ambulans şoförlüğü son yıllarda birçok kişinin ilgisini çeken mesleklerden biridir. Ambulans şoförlerine duyulan ihtiyaç, şehir hastanelerinin açılmasıyla artmıştır. Bu nedenle birçok kişinin ilgisini çeken meslek gruplarından biridir.

Ambulans Şoförü Olmak İçin Ne Yapmak Gerekir?

Ambulans şoförü olmak için en az lise mezunu olmanız gerekir. Ancak üniversitelerde bulunan acil tıp teknisyenliği bölümünden mezun olanlar, lise mezunlarına kıyasla daha avantajlıdır. Ambulans şoförü yaş sınırı da merak edilen bir diğer konudur.  36 yaşından gün almamış en az lise mezunu olan kişiler ambulans şoförü olabilir.

Ambulans şoförü olabilmek için aranan bir diğer kriter ise şoförün dikkatli olmasıdır. Ambulans şoförlerinin acil durumlar sebebiyle diğer sürücülerden daha hızlı ve dikkatli araç kullanmaları gerekir.

Ambulans Şoförü Olma Şartları Nelerdir?

Ambulans şoförü olmak isteyen kişilerde belirli şartlar aranır. Ambulans şoförü olma şartları, şöyle sıralanabilir:

  • Ambulans şoförü olmak isteyen kişilerin en az lise mezunu olması gerekir.
  • B sınıfı ehliyete sahip olmalıdır.
  • Ambulans şoförleri, gerekli durumlarda hastaya müdahale edebilir. Bu nedenle ambulans şoförlerinin ilk yardım sertifikası alması gerekir.
  • Sağlık Bakanlığı bünyesinde yapılan psikolojik analiz testlerini geçmelidir. Bu analizler sayesinde ağır travma veya ölü ve yaralıların bulunduğu kazalarda pratik ve hızlı bir biçimde karar verebilme yeteneğine sahip olmalıdır.
  • İleri sürüş teknikleri eğitimi alınması gerekir. İleri sürüş teknikleri, ambulans şoförlerinin yoğun trafikte nasıl araç kullanılacağı ve dar yollarda doğru park etme becerisi kazanmalarına destek olur.
  • Üstteki şartları sağlayan kişiler teorik ve pratik sınavlar ile kişilerin seviyesi ölçülür. Bu sınavlardan geçen kişiler ise ambulans şoförlüğü

Ambulans Şoförü Belgesi Nasıl Alınır?

Ambulans şoförü olmak isteyen kişilerin birtakım eğitimlerin ardından 112 ambulans şoförü sertifikası alması gerekir. 112 ambulans şoförü sertifikası almak için Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan yerlere başvuru yapılmalıdır. Ambulans şoförü belgesi almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Bu belgeyi almak için kişilerin ilk olarak Sağlık Bakanlığı ve MEB tarafından hazırlanan teorik eğitimleri tamamlamaları gerekir.
  • Ambulans şoförü belgesi almak için teorik sınavın başarılı bir biçimde geçilmesi gerekir.
  • Ardından kurslardan Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimleri alınmalıdır.
  • Her yıl açılan ambulans şoförü kadrolarına, eğitimleri tamamlayarak ambulans şoförü belgesi almaya hak kazanan kişiler alınır.

Ambulans şoförlüğü ile ilgili detaylı bilgi edinmek için https://surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.06.2020

Van Sürücü ve Ehliyet Kursları

11.11.2021

Sürücü Belgesi Hangi Adrese Gelir

30.03.2021

Yolcu Emniyet Kemeri Takmama Cezası Kime Yazılır

11.12.2020

Elektronik Denge Kontrolü (ESC) Nasıl Çalışır