Araba Aküsü Neden Boşalır

ABONE OL
Araba Aküsü Neden Boşalır

Boşalmış bir akü can sıkıcı olabilir, ama bu durum önlenebilir olması bir anlamda sizden kaynaklanan hata da olabilir. Boşalmış bir akünün önlenmesine yardımcı olmak için, önce bunun nedenini bilmeniz gerekir. Nedenler bildiğinizde ortadan kaldırmanız ve çözüm geliştirmeniz çok daha kolay olacaktır.  

  1. Farlarınızı Açık Bıraktınız

Aracınızın aküsü hiç beklemediğiniz bir zamanda bitmişse kontrol etmeniz gereken ilk şey farlarınızdır. Yeni araçlarda farlar, belirli bir süre sonra kapanacak şekilde tasarlanmıştır. Ancak arabanızda bu özellik yoksa farlarınız siz onları kapatana veya arabanızın aküsü tamamen bitene kadar açık kalabilir.

  1. Açık Kalmış Işıklar ve Kaçak Varsa

Arabanız kapalıyken bile akünüz saat, radyo ve alarm sistemi gibi şeylere güç sağlar. Ancak bunlar akünüzü bitirebilecek etkiye sahip değildir. Eğer aracınız park halindeyken akü tükeniyorsa iç ışıklar, kapı lambaları ve hatta kötü sigortalar buna neden olmuş olabilir.

Motorunuz çalışırken, alternatör aküyü yeniden şarj eder. Bu nedenle, radyonuzun akünüzü bitirebileceği konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Motor kapalıyken, alternatör aküyü şarj edemez ve küçük elektrik aksaklıklarının akünüzü tamamen boşaltmasına izin verir.

  1. Akü Bağlantılarınız Gevşemiş veya Aşınmış Olabilir

Akünüze bağlanan pozitif ve negatif kablolar zamanla gevşeyebilir.  Kablolar gevşerse veya aşınırsa, akünüz gücünü düzgün bir şekilde iletemeyeceği için aracı çalıştırmada sorun yaşayabilirsiniz! Hatta sürüş sırasında durabilir veya aracın elektronik bileşenlerine zarar verebilirsiniz. Aracınızın akü bağlantısını düzenli olarak temizleyerek korozyonla ilgili sorunların önlenmesine yardımcı olabilirsiniz!

  1. Çok Sıcak veya Soğuksa

Soğuk ve sıcak havalar aracınızın aküsünde sorunlara neden olabilir. Yeni aküler, aşırı mevsimsel sıcaklıklara daha dayanıklıdır. Ancak akünüz eskiyse, soğuk veya sıcaklık performansını zayıflatabilir ve hatta tamamen bitmesine neden olabilir.

  1. Sürüş Sırasında Akü Şarj Olmuyorsa

Motoru çalıştırdığınızda akünüzün dolduğuna güvenirsiniz, ancak aracınız çalışırken, akünüz şarjlı kalmasına yardımcı olmak için alternatöre ihtiyaç duyar. Alternatörünüz düzgün çalışmıyorsa, akünüze etkili bir şekilde güç sağlayamaz, bu da sadece araba kullanıyor olsanız bile arabanızı çalıştırmanızı zorlaştırabilir. Eğer arabanız hareket ettikten sonra çalışmazsa, alternatörünüz bozuk olma ihtimali yüksektir.

Otomobiller hakkında daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.11.2022

Gaz Kelebeği (Boğaz Kelebeği) Temizliği Nasıl Yapılır

17.11.2020

Motor Yağı Ne Yapar

28.07.2020

Trafik Kazası Yaşandığında İlk Yapılması Gereken Nedir

23.06.2020

F Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, F Sınıfı Ehliyet Nedir