Araba Alarmı Nasıl Kapatılır

ABONE OL
Araba Alarmı Nasıl Kapatılır

Araba alarmları, hırsızlık risklerini önlemek ve suçluları korkutup kaçırmak için birçok araca eklenen harika güvenlik özellikleridir. Ancak bu alarm özelliği düzgün çalışmadığında, alışveriş merkezinin veya sokağın tam ortasında çok yüksek ses çıkaran bir araçla karşı karşıya kalabilir ve mahcup olabilirsiniz.

Araba Alarmının Çalmasını Ne Tetikler?

Araba alarmlarını kapatmaya geçmeden önce alarmları neyin tetiklediğini anlamak önemlidir. Alarmları neyin tetiklediğini iyi anladıktan sonra, araba alarmının arabanızda ne kadar önemli olduğunu anlarsınız.

Araba alarmı, sensörler, bir bilgisayar ve bir siren kombinasyonudur. Sensörler, belirli bir tolerans eşiğinin ötesindeki garip girdileri algılamaktan sorumludur. Sensör girişi algıladığında bilgisayara bir sinyal gönderir ve hemen sireni tetikler.

Siren, yalnızca araca anormal bir şey yaklaştığında devreye girer. Arabanızda alarm bulundurmanın asıl amacı ve birincil nedeni, hırsızlığı önlemek ve suçluları korkutmaktır.

Bir arabanın aniden çalan alarmını nasıl kapatacağınızı düşünüyorsanız, aşağıdaki basit yöntemden birini deneyebilirsiniz:

Aracı Çalıştırma

Araba alarmınızı kapatmanın en kolay yolu aracı çalıştırmaktır.  Tek yapmanız gereken arabaya binmek ve çalıştırmak için anahtarı kullanmaktır.

Uzaktan Kumanda ile Kapıları Açmak

Aracın yanında değilseniz, uzaktan kumanda düğmenizi kullanarak alarmın susmasını sağlayabilirsiniz.

Bagajın Açılması

Bazen kapıları açmak, alarmı durdurmak için etkili olmayabilir. Bu durumda, uzaktan kumandadan bagajı açabilirsiniz. 

Anahtar İle Aracın Açılması

Uzaktan kumanda ile alarm susmuyorsa, fiziksel anahtarınızı kullanabilir ve alarmı durdurmak için aracı birkaç kez kilitleyebilir ve ardından kilidini açabilirsiniz.

Akünün Bağlantısını Kesmek

Bazı durumlarda, akü bağlantısını kesene kadar araba alarmı durmaz. Akünün eksi kutbunu gevşetin ve ardından bağlantısını kesin. Bu sayede akü, alarmla ilgili olanlar da dahil olmak üzere aracınızdaki elektronik özelliklere herhangi bir elektrik sağlamayacak ve bu sayede alarmda susmuş olacaktır.

Alarm Sigortasını Çıkarmak

Kaputun altında veya aracın gösterge panelinin altında bulunan sigorta kutusunu bulup akünün bağlı olduğu sigortayı çıkarın. Bu şekilde alarma giden elektriği kestiğiniz için alarm da susacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.05.2021

Ölümlü Trafik Kazası Tazminat Davası Zamanaşımı Süresi Ne Kadardır

30.04.2021

Otoparkta Olan Kazaları Sigorta Karşılar mı

19.11.2021

Araç Kullanım Kılavuzunda Neler Var

02.08.2022

Otomobillerdeki Hayat Kurtaran Güvenlik Ekipmanları Nelerdir