Araba Boyası Çizikleri Nasıl Yok Edilir

ABONE OL

Arabanızı düzenli olarak yıkasanız bile, boyası kaçınılmaz olarak zamanla solacak ve fabrikadan yeni çıkmış ışıltısını kaybedecektir.

Bir otomobilin yaşlanma sürecini etkileyen birden fazla faktör vardır. Örneğin arabanızı güneşin altına park etmek ya da sürüş esnasında yoldaki çalı ve ağaçlara takılarak çizilmesi gibi:

Kontrolünüz dışındaki olaylar, arabanızın parlaklığını kaybettirebilir. Bunun için aracınızın boyası çizilmişse ya da zarar görmüşse müdahale etmenin zamanı gelmiş demektir.

Hasarın ne kadar ciddi olduğuna bağlı olarak, yapılacak işlem değişik gösterir. Yani derin bir çizik ile derin olmayan bir çizik birbirinden farklı özelliklere sahiptir.

Aracınızda ki çizikler için; hangi işlemi uygularsanız uygulayın, ilk yapmanız gereken aracı güzelce yıkamak ve temizlemek. Bunun için sabun ya da oto şampuanı kullanabilirsiniz. Aracın kirli olması hem araca zarar verir hem de daha kötü sonuçlara neden olabilir.

Otomobilde ki çizikler; sadece bir bölgede değil, birçok farklı bölgede olabilir. Bu nedenle herhangi bir işlem uygulamadan önce çiziklerin nerede daha yoğun olduğunu, nerede daha yüzeysel olduğunu belirler. 

Yüzeydeki Çizikler İçin Diş Macunu Kullanın

Yapmanız gereken ilk işlem; çiziğin nerede olduğunu belirlemek. Çizik yüzeyde mi yoksa daha derinde mi olduğuna bakın. Bunun için tırnağınızı çiziğin üzerinden geçirin, eğer tırnağınız çiziğe takılmıyorsa, o zaman yüzeyseldir. Ama takılıyorsa daha derindedir. Yüzeysel çizikleri diş macun yardımıyla yok etmek için şu işlemleri uygulayabilirsiniz:

Diş macununu uygulamadan önce; çizik olan alanı güzel bir şekilde yıkayın. Yıkadıktan sonra mikrofiber bezle silin.

Diş macununu çiziğin olduğu bölgeye bastırarak ve dairesel hareketler çizerek ovalayın. Macun yüzeye tamamen dağılana kadar bu işlemi sürdürün.  Yaptığınız bu işlemle artık çiziklerden kurtulmuş olacaksınız. Çizikleri giderme işlemi bitince su tutarak durulayın.  

Otomobiller her şekilde çizilebilir, önemli olan siz yapacağınız işin peşini bırakmayın ve daha fazla kazanın. Bir insanın sürekli olarak kendisini geliştirmek için okuyor olması onu cahil olmaktan çıkaracaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.03.2021

Yeni Ehliyet Yasasının İçeriği Nedir

14.12.2021

Şile Sürücü Kursları - Şile Ehliyet Kursları

11.11.2021

Askerde Çürük Alanlar Ehliyet Alabilir mi

28.07.2021

Yeni Teknolojiler Otomotiv Endüstrisini Nasıl Değiştirdi