Araba Camı Tamiri

ABONE OL
Araba Camı Tamiri

Camlar mekânın ya da araçlarınızın güvenliğini ve konforunu artıracak olan sistemdir. Dolayısıyla bu sistemlerin de kullanıldığı alana göre kendi kalitesini artırması önemlidir. Bugün bu piyasaya baktığımız zaman camların da kalitelerinin bir hayli üst noktaya geldiğini görebiliyoruz. Öyle camlar var ki kırılmama özelliği insanı hayrete düşürüyor. Hatta çatlak olan bir camın tamir işleminin çok kısa sürüyor olması eski ile şimdiki sistemlerinde birbiriyle kıyaslanmamasını sağlıyor.

Peki, çatlak cam nedir ve çatlak cam tamiri nasıl yapılıyor bu konu hakkında herhangi bir fikriniz var mı?

Çatlak Cam Nedir? Çatlak Cam Tamiri Nasıl Yapılır?

Camın çatlak olması demek dağılmayacak parçalara ayrılarak yarılması demektir. Çatlak camın tamir işlemi, otomobilinizin herhangi bir camında bulunan çatlağın kimyasal bir solüsyon yardımıyla tamir edilmesi işlemidir. Bu sayede çatlağın daha da büyüyerek camın tam olarak kırılmasının önüne geçilmiş olur. Özellikle son dönemlerde bu teknolojinin gelişmiş olması ve yeni kimyasalların geliştirilmesi çatlak olan camların onarılması işlemini daha kolay ve pratik hale getirilmiştir. Bu durum hem daha fazla para ödememenize hem de zaman kazanmanıza olanak sağlayacaktır. 

Neden Cam Tamiri Yapılmalıdır?

Çatlak camlar otomobilinizde her zaman bir risk oluşturabilir. Bu da güvenlik söz konusu olduğu için bir an önce müdahale edilme ihtiyacını meydana getirir. Çatlak bir cama gelebilecek olası ikinci bir darbe yüksek ihtimalle camın kırılmasını ya da çatlağın daha da büyümesini sağlayacaktır.

Camdaki çatlak uzun süre bekletirse çatlağın içerisi tozla dolacağından ya da kirleneceğinden, tamir işlemi düşünüldüğünden daha zor olacaktır. Camın tamamen değiştirilmesi tamir masrafından daha fazla olacağı için maddi anlamda da ekonomik çözümdür.

Çatlak Cam Tamiri Nasıl Yapılır?

Çatlak camın tamiri için özel vakum makinesi geliştirilmiştir. Bu vakum makinesi çatlak olan bölgenin tam olarak temizlenmesini sağlar. Camın havası alındıktan sonra çatlağa özel solüsyon dökülür ve yukarıdan tutulan ultraviyole ışık ile solüsyonun kurutulması sağlanır. Cam tam olarak kurutulduktan sonra cila işlemi yapılır ve bölge temizlenir.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz işlemin tamamlanma süresi yaklaşık 10 dakikadır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.04.2021

2022 Yeni Skoda Kushaq İncelemesi

30.03.2020

Bazı Ülkelerde Trafik Neden Soldan Akar

14.12.2020

Trafik Sigortası Prim İadesi Nasıl Alınır

28.10.2021

Eski Ehliyet Nasıl Değiştirilir? 2022