Araba Klimasının Soğutmama Nedenleri Nelerdir

ABONE OL
Araba Klimasının Soğutmama Nedenleri Nelerdir

Klima özellikle sıcak yaz günlerinde önemlidir, ancak bazen istenilen derecede soğutmayabilir. Bu durumun neden olduğu birtakım sorunlar vardır. Aşağıda klimanın soğutmama nedenleri hakkında birkaç başlık paylaşılmıştır. Bu başlıklarda yazan sorunları kontrol ettiğiniz de aracınızın klimasının neden soğutmadığını da çözmüş olursunuz.

Klima Gazı

İlk önce klima gazınızı en son ne zaman doldurduğunuzu düşünün. Klima kolay kolay eksilmez ancak zamanla ne kadar çok kullandığınıza bağlı olarak azalmaya ve etkisini kaybetmeye başlayacaktır. Bu nedenle, her iki yılda bir klima gazı miktarını kontrol ettirmelisiniz. Klima gazı yalnızca bu hizmeti veren servislerde yapılabilir. Bunu için kendiniz denemeye çalışmamalısınız.

Kondansatör Arızası

Kondenser, soğutucunun ısıyı serbest bırakmasını sağlar. Motor bölmesinin ön kısmına monte edildiği için genellikle küçük taşlardan zarar görür. Taşlar kondansatöre o kadar hızlı çarpabilir ki ince lamellere ciddi şekilde zarar verebilirsiniz. Bu durumda, kondansatör arızalanır ve klima artık çalışamaz duruma gelir. Böyle bir sorunda aracınızı servise götürmekten başka çareniz yoktur.

Çevresel Kalıntılar

Özellikle sonbaharın başında yapraklar aracın önünde toplanır ve buradan klimanın çalışma sistemine kadar geçiş yapabilir. Böyle bir durumda klimanızın çalışmasını engelleyecek olan yaprakları kendiniz temizleyebilir ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edebilirsiniz. Yaprakların dışında tozlarda klima kanallarını tıkayabilir ve bu da soğutma derecesini düşürür. Özellikle yaz aylarında klimanızın temizliğini yaptırmayı ihmal etmemelisiniz.

Kompresör Arızası

Yukarıda yazdığımız nedenlerin tümü sizin aracınızda sorunun kaynağı değilse bu durumda kompresör arızalı olabilir. Kompresör soğutucuyu yüksek basınç altında işler. Arabanızın kompresörünün zamanla sıkışabilecek birçok hareketli parçası vardır. Özellikle eski modellerde ve klima sistemi çok az kullanılan araçlarda meydana gelen bir sorundur.

Klima Düğmesi Arızalı Olabilir

İhmal edilen bir neden ise klima düğmesidir. Düğmenin arızalı olup olmadığını kolayca öğrenebilirsiniz. Bunu yapmak için arabanızı çalıştırın ve düğmeye basın, bu işlem sonrasında kompresörü ve kondansatörü duymanız gerekir. Gürültü yoksa arızalı bir kompresör veya kondansatörün yanı sıra arızalı bir düğme olabilir.

Klima sisteminize düzenli bakım yaptırırsanız çok uzun süre size iyi hizmet verecektir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.03.2020

Trafik Adabı Dersi

19.01.2022

Vurdurarak Çalıştırmak Araca Zarar Verir mi

29.09.2021

Tam Kapanmada Sürücü Kursları Açık mı? Kapandı mı

29.11.2022

Araç Ruhsatının Aslı Nasıl Teslim Alınır