Araba Neden Gaz Yemez

ABONE OL
Araba Neden Gaz Yemez

Bir arabanın gaz yememesinin birçok farklı nedeni olabilir, ancak bu sorunun oluşmasında önemli baz nedenler var. Aracın gaz yememesi verimli çalışmadığı ve depoyu daha sık doldurduğunuz için yakıta daha fazla para harcadığınız anlamına gelir. İşte arabanın gaz yememesinin ana nedenlerinden bazıları.

Lastiklerin Hatalı Hava Basınçları

Yanlış lastik basıncı, aracın çekişini etkileyen yaygın bir sorundur, fakat düzeltilmesi de en kolay şeylerden biridir. Lastiklerinizi periyodik olarak benzinlikte basınç göstergesiyle kontrol etmek, bunu anlamanın iyi bir yoludur. Lastik üzerinde gösterilen "maksimum basınç" rakamlarını değil, araç üreticinizin önermiş olduğu basınç seviyelerini kullanmalısınız.

Tıkanmış Hava Filtreleri

Kötü oksijen sensörlerine ve hava filtrelerine sahip olmak, hızınızı % 20'ye kadar azaltabilir. Oksijen sensörleri, uygun hava ve yakıt karışımını korumaya yardımcı olur ve bu dengeyi bozmak aracın performansının düşmesine neden olur. Hava filtreleri tıkanabilir ve sorunu gidermek için tıkanmanın kaldırılması gerekir. Motorun en yüksek performansta çalışabilmesi için hava filtrelerinin temiz olması gerekir. Bunun periyodik olarak aracın filtrelerinin değiştirilmesi gerekir.

Bujiler

Bujiler, motorunuzda ateşlemeden sorumludur. Araç çalışırken tekleme yapıyorsa veya kötü çalışıyorsa, bu aracın çekiş gücünü de olumsuz yönde etkileyebilir.

Enjektörler

Kötü yakıt enjektörlerine sahip olmak, düşük performansa neden olabilir. Bunun nedeni, motora yakıt doldurmaktan yakıt enjektörlerinin sorumlu olmasıdır.

Açık Klima

Klimanızın açık olması, sisteme güç sağlarken çok fazla gazın boşa harcanmasına neden olur. Bulunduğunuz yerdeki sıcaklığa bağlı olarak, mantıklı olduğunda klimayı kapatabilir ve camlarınızı açarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Yüksek hızda giderken aracınızın çekişini etkilememek ve savrulmaya neden olmamak için camlarınızı kapatmanız mantıklı olacaktır.

Sürüş Alışkanlıkları

Aracın çekişten düşmesinin yaygın bir nedeni de sürüş alışkanlıklarınızdır. Agresif bir sürücüyseniz, muhtemelen aniden hızlanırsınız. Bu da daha fazla yakıt harcanmasına neden olur.  

Kullandığınız motor yağı türü de performansınızı % 12'ye kadar etkileyebilir. Sürtünmeyi azaltmada yüksek olan motor yağları kullanmak iyi olabilir, ancak önemli olan üretici firmanın önermiş olduğu yağı kullanmaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.10.2021

Termostat Değişimi Nasıl Yapılır

16.09.2021

MOPED Nedir? MOPED Hangi Ehliyetle Kullanılır

15.03.2023

Ehliyet Direksiyon Sınavı Ne Zaman 2021

14.01.2022

Egzoz Muayenesi Nerede Yapılır? Geçerlilik Süresi Ne Kadardır