Araba Park Etme Teknikleri

ABONE OL
Araba Park Etme Teknikleri

Park etme, özellikle bayanların en çok yaşadığı sürüş problemlerinin başında geliyor. Otomobil üreticileri ise sürücülerin yaşadığı bu problemleri ortadan kaldırmak adına araçlara yeni donanım ve özellikler katmaya devam ediyor. Örneğin kendi kendine park eden otomobiller bunun en basit örneği. Yeni nesil araçlarda bulunan otomatik park sistemi ile aracı sadece istenilen konuma getirmek yeterli. Fakat birçok araçta halen bu özelliğin bulunmaması park etme sorununun devam etmesine neden oluyor.

Peki, teknolojiden biraz uzaklaşırsak, aracımızı kolayca park etmek için ne yapmamız gerekiyor?

Dubalara Park Etme Teknikleri

Açık alanlarda park yerleri genelde dubalarla ayrılıyor. Bunun içinde bazen sokak arasında ya da mahalle arasındaki bir otoparkta iki duba arasına park etmeniz gerekebiliyor. Dubalar arasına park ederken yapmanız gereken en önemli şey görüş mesafenizi en iyi şekilde ayarlamak. Böyle bir alana park etmeniz gerektiğinde mümkün olduğunda direk olarak girmeye odaklanın. Çünkü bu şekilde geri geri park etmek oldukça zor olacaktır.

Otoparka Park Etme Teknikleri

Otoparklar ticari alanlar olduğu için genelde sıkışık düzen park edilir. Bunun içinde küçük olan bir alana park etmek sizi zorlayacaktır. Otoparka aracınızı park ederken dikkat etmeniz gereken husus diğer araçlarla aranızda olan mesafedir. Mesafe bırakmazsanız aracınızdan inemez ya da diğer aracın sürücünün aracınıza zarar vermesine neden olabilirsiniz. Aracınızı park ettikten sonra rahat çıkabilmek için arkaya olabildiğince yanaşmanız gerekir. 

 İki Araç Arasına Park Etme Teknikleri

Sürücüleri en çok zorlayan park şekli iki aracın arasına park etmektir. Bu şekilde park ederken önceliğiniz aradaki mesafenin aracınızın girebileceği büyüklükte olmasına dikkat etmelisiniz. Park işlemi yaparken öndeki araçla aynı hizaya gelmeli ve direksiyonu tam olarak çevirdikten sonra geri geri yavaşça hareket etmelisiniz. Aracınızın arka tekerleği kaldırıma yanaşmaya başladığında direksiyonu hafifçe düzetmeniz aracın ön tarafının da rahatlıkla içeri girmesine imkan sağlayacaktır. Aracın ön tarafı park alanına girdikten sonra aracı düz konuma getirip bırakabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta aracınızı iki aracın tam ortasına bırakmak, eğer öne ya da arkaya yakın bırakırsanız sizin ya da diğer araçların çıkmasını engelleyebilirsiniz.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.05.2021

Ehliyet Nasıl Alınır? Sürücü Belgesi Nasıl Alınır

19.10.2020

Kamyon Kazaları Nasıl Önlenir

19.08.2020

Kasko Ne Zaman Bozulur

16.02.2021

Performans Hava Filtreleri Gerçekten İşe Yarar mı