Arabadan Gelen 7 Ses Ne Anlama Geliyor

ABONE OL
Arabadan Gelen 7 Ses Ne Anlama Geliyor

Otomobilinizden gelen bir gıcırtı, tıkırtı veya çınlama mı duyuyorsunuz? Kulaklıklarınızı takmayın ve dinlemeyin! Hangi araba seslerinin en kısa sürede tamircinize gitmeniz gerektiğini ve hangi seslerin acil olmadığını bu makalede yazılım istedik.

1.Fren Yaptığınızda Gelen Gıcırtı Sesi

Fren pedalına bastığınızda lastiklerinizden gelen tiz bir gıcırtı sesi duyabilirsiniz. Bu sesin nedeni fren balatası göstergesinin rotora sürtmesinden kaynaklanır. Bu acil bir durum değildir. Acil bir tehlike içinde olmasanız da, en kısa sürede fren balatalarınızın değiştirilmesini sağlamalısınız.

2.Kaputun Altından Gelen Gıcırtı

Kaputun altından yüksek bir gıcırtı sesi geliyorsa bu, gevşek veya aşınmış bir trigerden kaynaklanıyor olabilir. Triger kayışı arabanızın tüm ana sistemlerine güç sağlar. Gıcırdayan kayış, kırılmak üzere olabilir.

3.İnce Gıcırtılı Bir Ses

Motoru çalıştırdığınızda ince bir ses çıkarıyorsa akünüzün suyu azalıyor ve motora güç sağlamak için mücadele ediyor demek olabilir. Endişe etmenize gerek yok bu ses bir tehlikenin habercisi değildir. Ancak kötü olan bir şey var ki o da arabanız yarın öbür gün çalışmayabilir.  

4.Gürültülü Bir Ses

Sürücü koltuğunun altından bir yerden gelen gürültülü ses muhtemelen egzoz sisteminizin manifoldunda bir sızıntı veya çatlak var demek olabilir. Duyduğunuz ses, normalde susturucu tarafından susturulacak olan aşırı motor sesidir. Egzoz sisteminiz arızalandığında, motorunuzun tüm ses dalgaları ve titreşimleri arabaya yönlendirilir. Sürücü koltuğu masaj koltuğu gibi titrer ki bu çok hoş değildir.  Arızalı bir egzoz sistemi, aracın içine zehirli karbon monoksit sızması anlamına gelir.  

5.Çarpma Sesi

Klimayı veya fanı çalıştırdığınızda bir çırpma veya çarpma sesi duyarsanız gevşek, yanlış hizalanmış veya yıpranmış bir havalandırma kanadı var demektir. Bu durum aracın hava akışını etkileyebilir ve muhtemelen bu ses sizi çok rahatsız edecektir.

6.Direksiyondan Gelen Gıcırtı

Direksiyonu çevirdiğinizde, araba inler. Direksiyon simidi sertleşmeye ve dönemez hale gelebilir. Sorun direksiyon hidroliğinde olabilir.

7.Metal Gıcırtı Sesi

Frene bastığınızda ses geliyorsa fren balatalarınız veya debriyaj balatlarınız bitiyor olabilir. Bu durum balataları değiştirene kadar devam edebilir.

Otomobiliniz hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.08.2021

Modifiye Araç Nedir

15.04.2021

Egzoz Emisyon Testi

29.06.2020

Zonguldak Sürücü ve Ehliyet Kursları

17.06.2022

Araç Lastiği Nasıl Parlatılır