Arabalar Neden Titrer

ABONE OL
Arabalar Neden Titrer

Titreyen bir otomobil ister istemez sürüş modunu düşürür ve dolayısıyla devamlılık halinde müdahale gerektirir. Titremenin nedeni basit olabildiği gibi çok ciddi de olabilir. Bunun için durumun tespitini sağlamak titremenin ne zaman ve şekilde olduğunu anlamakla mümkün olacaktır.

Aşağıda arabaların neden titrediğine işaret eden birkaç başlık yer almaktadır.

Araç farklı nedenlerden dolayı titreyebilir. Bu normal ve genelde her araçta yaşanan bir durumdur. Bunun için titremenin hepsinin problem olması gerekmez. Özellikle benzinli bir araca LPG takıldığında yüksek hızdayken ve rölantideyken araçta titreme olabilir.

Yüksek Hızlarda Titreme

Aracınız eğer 100–120 kilometre hızla giderken titriyorsa muhtemelen rot ayarlarında problem vardır. Bu durumda rotların kontrol edilmesi gerekli olacaktır. Eğer ön takımda rotillerde ve rot kollarında sorun varsa bu durumda araç titreyecektir.  

Yeni bir lastik alırken lastiğin araca tam uyduğunu ve salınım yapmadığından emin olmanız gerekir. Yeni lastiklere balans yapılmalı balans yapıldığı halde halen titreme varsa bu durumda lastikler bozuk demektir.

Balans Ayarı Nedir?

Tekerlek çember yapısını alırken etrafında da farklı ağırlıklar oluşur. Bu durum ise tekerleklerde dengesiz bir dönüşe neden olur. Bu sorunun ortadan kaldırılması için ağırlığın tam tersine küçük ağırlıklar takılır.

Normal Hızlarda Titreme

Düşük hızlardayken aracın titremesi sürtünmeden kaynaklanmaktadır. Örneğin fren rotoru, lastikler ve motor kaynaklı olabilir. Bu tip sorunlar kısa sürede oluşmaz ancak zaman içerisinde kendisini göstermeye başlayacaktır. 

Rölantide Titreme

Rölanti aracın çalıştırıldıktan sonra vitese geçirmeden önceki haline denir. Araç kendisini 1000 devirde tutar ve bu sayede motorun stop etmesi engellenmiş olur. Bu sistem kompleks bir şekilde hareket eder dolayısıyla bazı durumda bu sistemde bir aksama meydana gelebilir. Aracın ateşleme sisteminin doğru çalışmaması rölanti esnasında titremeye neden olabilir. Bu durumda motorun kontrol edilmesi gevşeyen veya arızalanan parçalar varsa değişiminin ya da tamirinin yapılması gerekir.

LPG’den Dolayı Titreme

LPG’li araçlarda titreme en çok yaşanılan sorunların başında gelir. Özellikle eski bir LPG sistemine sahip olan araçta titreme kaçınılmazdır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgiye https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

19.12.2023

Ehliyet Sınıfı Değiştirme Nasıl Yapılır

02.08.2024

Oto Aksesuar Seçimi Neye Göre Yapılmalı

08.12.2020

Arabanızın İç Aydınlatması Hakkında Bilmeniz Gereken 4 Önemli Şey

27.07.2023

Yabancı Ehliyet Türk Ehliyetine Nasıl Çevrilir