Arabanız Kontrolden Çıkıyorsa Ne Yapmalı

ABONE OL
Arabanız Kontrolden Çıkıyorsa Ne Yapmalı

Sürücü kursunda, tüm öğretmenler aracınızın kontrolünü her zaman elinizde tutmak için size nasıl güvenli bir şekilde sürmeniz gerektiğini söyler. Ama gerçekte bu her zaman mümkün değildir. Peki, arabanız kontrolden çıkarsa ne yapmanız gerekir?  

Bir Arabanın Kontrolden Çıkmasına Neden Olan Nedir?

İlk olarak, arabanın kontrolden çıkmasına neden nedir onunla başlayalım. Kaygan bir yolda sürüyor ve aynı anda frene basıp dönüyorsanız, ön lastikleriniz kilitlenecektir. Ön lastik kilitlendiğinde, arabanız lastiklerin yolu tekrar kavrayabileceği bir noktaya gelene kadar kontrolden çıkar.

Dönüş, kaza veya çarpışma riskini artırır. Bir arabanın patinaj yapması gerçekten tehlikeli olsa bile, arabadaki dönüşü nasıl kontrol edeceğinizi biliyorsanız, kendinizi ve başkalarını kazalara ve çarpışmalara karşı koruyabilirsiniz.

Araba Kontrolden Çıktığında

Siz güvenli bir şekilde araç kullanıyor olsanız bile kontrolden çıkma yaşanabilecek bir durumdur. Bu yüzden yola çıkmadan önce, emniyet kemerini takıp takmadığınızı kontrol edin.

Panik Yapmayın

Sakin olmak önemlidir. Bunu yapmanın zor olduğunu biliyoruz, ama sakin olmaya çalışın çünkü paniğe kapılırsanız, en kötüsü gelir. Bazı insanlar paniğe kapıldıklarında donup kalırlar. Bu yüzden panikten kaçınmalı ve sakin olmalısınız. Gözlerinizi açık tutun çünkü aracınızın kontrolünü yeniden kazanır kazanmaz, nereye gittiğinizi görmeniz gerekecek.

Ellerinizi Direksiyon Simidinde Tutun

Araba kontrolden çıktığında paniğe kapılan insanların yaptığı ilk şey ellerini direksiyondan çekmeleridir. Bir noktada aracın kontrolünü yeniden kazanacaksınız ve ellerinizi direksiyon da olduğunda işinizi daha da kolaylaştıracaktır.   

Aracınızı Boşa Alın

Araba sürerken, hızlanmasanız bile tekerleklere giden güç vardır. Kontrolden çıktığında arabanızı boşa alın. Bunu yaparak, tekerleklere giden gücü ortadan kaldıracaksınız.

Yukarıda bahsettiğimiz şeyleri yaptıktan sonra aracınızdaki kontrolü sağladığınızda nefes almak için arabayı kenara çekebilirsiniz. Kontrolden çıkan bir araba ile karşılaşmak sizin için zor olacaktır, ancak sakin olun ve arabanızı tekrar yola sokmak için kendinize gelin. Yol kenarındayken, kendinizi rahat hissedene kadar derin bir nefes alın. Eğer kontrolü erkenden ele alırsanız, arabayı durdurmanıza gerek kalmaz arabayı yavaşlatarak yolunuza devam edebilirsiniz.

İleri sürüş teknikleri ile ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.02.2023

123/5 Trafik Cezası Nedir, Ceza Tutarı Ne Kadar

04.05.2021

ABS Hız Sensörü Arızasının Belirtileri Nelerdir

27.07.2021

2022 Yeni Kasa Peugeot 308 İncelemesi

12.04.2021

Güvenli Sürüş İçin Doğru Koltuk Pozisyonu