Arabanızı Kendiniz Nasıl Yıkamalısınız

ABONE OL
Arabanızı Kendiniz Nasıl Yıkamalısınız

Araba yıkama, aracın sadece temiz, parlak ve yeni görünmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda dış boyanın korunmasında da önemli bir rol oynar.

Bir arabayı kendiniz yıkamanız,  size yalnızca 15–20 TL tasarruf etmekle kalmaz zamanla arabanızın değerini korumanıza yardımcı olur. Aracınızda kalan kir parçacıkları boyaya kalıcı olarak zarar veren küçük çiziklere neden olabilir ve daha sonra aracınızın ikinci el değerini etkileyebilir.

Önceden Planlamak

Arabanızın ne kadar kirli olduğunu anlamak için arabanıza yakından bakın. Çamur, toz, kuş pisliği veya arabanızı kirleten diğer unsurların durumu ne? Çünkü basit bir yıkama için çok fazla malzeme kullanmanıza gerek kalmaz.

Doğru Ürünleri Kullanın

Çamaşır deterjanı çamaşır yıkamak için harikadır ve bulaşık sabunu bulaşık yıkamak için idealdir, ancak araba yıkamak için bu tür sabunların kullanılması arabanızın boyasına zarar verebilir. Bunun yerine, yalnızca otomobiller için özel olarak üretilmiş yüksek dereceli ürünleri kullanın. Üstün kaliteli ürünlerin kullanılması, aracın dış boya yüzeyine kalıcı olarak zarar verebilecek su lekeler ve izlerin önlenmesine yardımcı olur.

3 Kova Yöntemi

Araba yıkamanın amacı, kirleri ve diğer kirleticileri arabanın yüzeyinden çıkarmaktır.

Birinci Kova: Temiz ılık, sabunlu su.

İkinci Kova: Temizlik bezinizi durulamak için temiz su

Üçüncü Kova: Yalnızca tekerlekleri temizlemek için sabunlu su.

Biraz Gölgelik Alan

Mümkünse, arabanızı gölgeli bir alanda veya kapalı bir yerde yıkayın. Arabanızı doğrudan güneşte yıkamak suyun daha hızlı buharlaşmasına neden olacaktır. Bu da aracın üzerinde su lekelerinin olmasına neden olur. Günün en sıcak kısmı genellikle 15.00 – 17.00 arasındadır. Bu zamanlarda arabanızı yıkamaktan kaçının ve bunun yerine sıcaklığın genellikle daha düşük olduğu sabah saatlerini tercih edin.

Araba yıkamaya her zaman tavandan başlayın. Yıkama işlemi esnasında fırça kullanmak boyanın çizilmesine neden olacaktır. Bunun için sünger kullanarak aracın tavanından yanlara doğru inin. Tüm kasayı tıkadıktan sonra aracın jantlarını ve lastiklerini yıkayın. Yıkama işlemi sonrasında durulama aşamasına geçebilirsiniz. Bu aşamada kesinlikle aracın üzerinde köpüklü bölge kalmamasına dikkat edin. Durulama sonrasında kurulama aşamasına geçebilirsiniz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.03.2020

Dacia Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

18.08.2021

Trafik Kazası Nedeniyle Karayollarına Dava Açılabilir mi

27.05.2021

Sürücü Kursu Nerede

20.10.2021

Teorik Sınavda Başarı Nasıl Sağlanır