Araç Boya Koruma Nedir, Boya Koruma Yapılmalı mıdır

ABONE OL
Araç Boya Koruma Nedir - Boya Koruma Yapılmalı mıdır

Otomobillerde iç görünüm kadar dış görünüm de önemlidir. Bunun için estetiğe önem veren sürücülerin ilk dikkat ettiği husus araçlarının boyasıdır. Boyası solmuş, yanmış bir araç hem piyasa değeri bakımından düşük hem de estetik açıdan çirkin görünür. Pırıl pırıl parlayan bir araç ise emsallerine göre hem daha pahalı hem de göz kamaştırıcı olur.

Aracın boyası çeşitli etkenlerden dolayı zaman içinde zarar görmeye başlar. Güneş, yağmur ve kar gibi iklimsel faktörler boyanın zarar görmesine neden olurken boya koruması sayesinde tüm bu sorunlar ortadan kaldırılmış olur. Yani boya koruması adından da anlaşılacağı gibi aracın boyasına zarar vermemek için yapılan bir uygulamadır.

Boya Koruması

Boya korumanın temelinde aracın renginin deforme olmasının önüne geçmek vardır. Çiziklerin oluşmasını engelleyen ve aracın ilk günkü parlaklığını koruyan bu işlem genellikle kaplama ya da sıvı püskürtme şeklinde yapılmaktadır.

Boya Koruma Nasıl Yapılır?

Boya koruma işlemi sürücü tarafından ya da oto kuaförleri tarafından yapılabilir. Sürücü eğer kendisi yapmak istiyorsa bu işe elinin yatkın ve anlıyor olması gerekir. Bu nedenle bilmeden boya koruma yapmak mümkün değildir. Boya koruma işlemlerinde kimyasal madde kullanılır. Dolayısıyla bu kimyasalın fazla kullanılması veya az kullanılması aracın boyasına zarar verebilir. Kesici ve delici aletler kullanılarak koruma işlemi yapılmak isteniyorsa bu da aracın boyasına zarar verebilecektir. Bunun için bu hassas işlemin işin ehli tarafından yapılması gerekir.

Oto Boya Koruma Faydalı mı?

Oto boya koruma işlemi güneş, kar, yağmur gibi dış etkenlerden dolayı yapılmaz. Çizik ya da çatlak gibi durumlardan aracın yüzeyinin korunması amacıyla da yapılmaktadır. Her iki durumda da boya koruma aracın boyasının uzun ömürlü kalmasını sağlayacaktır. Bu nedenle oto boya koruma işlemi faydalıdır.

Yanlış Uygulanan Araç Boya Koruma Sonuçları Nelerdir?

Boya koruma işlemi yukarıda bahsettiğimiz hususlara dikkat edilerek yapıldığında faydalıdır. Ancak yanlış yapılan bir boya korumanın boyaya zarar vermesi de söz konusudur. Eğer olması gerektiği şekilde uygulama yapılmazsa bu durumda aracın üzerinde su damlaları şeklinde baloncuklar oluşabilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.01.2023

Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar 2023

12.01.2023

B Sınıfı Ehliyet Ne Kadar Oldu 2023

24.08.2022

Araç Gösterge Panelindeki İşaretler Ne Anlama Gelir

05.08.2021

Hibrit Araba Vergileri Hakkında Bilgiler