Araç Klimasından Neden Kötü Koku Gelir

ABONE OL
Araç Klimasından Neden Kötü Koku Gelir

Klima yazın sürücü ve yolcuların konforunu artırmak için ortamın serinlemesini sağlayan önemli bir teknolojidir. İyi bir klima araç içerisindeki havayı hem temizler hem de kaliteli bir hale getirir. Bunun için klimaların düzenli olarak bakımlarının yapılması gerekir.

Klima bakımı ve kullanımı yaz ya da kış fark etmeksizin önemlidir. Bakımsız kalan bir klima performansını düşüreceği gibi birtakım farklı sorunlarla da karşılaşmanızı sağlayacaktır. Örneğin bakımsız bir klima çalıştırıldığında araç içerisine kötü bir koku ve kirli bir hava yayabilir. Bu da insan sağlığı ve konforu için hoş bir durum olmayacaktır. Çünkü kirli bir klimanın ortama bırakmış olduğu bakteriler solunum yolu rahatsızlığına neden olabilir. Özellikle de zamanınızın büyük bir bölümünü araç içerisinde geçiriyorsanız o zaman klimadan gelen kötü koku sizi ciddi derece de rahatsız edecektir.

Bir arabanın klimasından gelen kötü kokunun nedeni yalnızca bakımsız olmasından kaynaklanmamaktadır. Birtakım farklı sorunlarda klimadan gelen kötü kokulara neden olabilir.

Araç Klimasından Kötü Koku Neden Gelir?

Klimadaki kötü kokunun ana nedenleri klima filtresinde biriken polenler, tozlar, bakteri ve böceklerdir. Bunların zaman içerisinde küflenmesi kokuya neden olabilir. Neticede bu önemli bir sağlık problemi olduğundan dolayı mutlaka giderilmesi gerekir. Klima sistemi içerisindeki soğuk havada hızla üreyen bakteriler vücut sağlığınız için büyük bir tehdit olacaktır.

Klima Filtresinin Eskimesi

Klima filtresi zamanla kullanıma bağlı olarak birbirine yapışacak, bu da kir ve tozların birikmesine ve aracın içine kötü koku yaymasına neden olacaktır. Klima sisteminin çalışması dışarıdan almış olduğu havayı belli bir sıcaklıkta içeriye vermek, tozları ise filtreler üzerinde tutmaktır. Siz uzun süre boyunca klimanızın filtresini değiştirmediniz, gazını kontrol etmediniz ise bu durum kaçınılmaz bir son olacaktır.

Motor Bölümünde Ölmüş Hayvanlar

Bazı durumlarda hayvanlar güvenli bir yer olarak aracın motor bölümünü tercih edebiliyorlar. Dolayısıyla motor bölümüne girmiş ve burada ölmüş olan bir hayvan varsa bu içeriye kötü koku gitmesine neden olabilir. Örneğin aracınızın motoruna bir farenin girip ölmesi gibi açıklanabilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

31.08.2020

Araçlarda Modifiye Cezası Nedir

25.10.2022

Yeni Ehliyet Kaç Günde Teslim Edilir? Kaç Günde Gelir

22.02.2024

Acemi Sürücüler Hemen Trafiğe Çıkabilir mi

26.03.2021

Ehliyet Dosya Süresi Doldu Ne Yapmalıyım