Araç Lastiği Nasıl Parlatılır

ABONE OL
Araç Lastiği Nasıl Parlatılır

Otomobil ulaşım için en konforlu araç olsa da bazı sürücüler için estetik görünümü çok daha önemlidir. Bunun için estetiğe önem veren sürücüler aracın her noktasının güzel görünmesini ister.

Bir araçta estetikten bahsederken kaporta ve lastikler çok önemlidir. Bunun için aracın dış bakımında boyasının korunmasına, temiz olmasına ve lastiklerin parlamasına önem vermek gerekir.

Lastikler zamanla ilk alındığı görüntüsünden uzaklaşmaya başlar, ancak bu lastiğin eski olduğu anlamına gelmez. İstenirse lastik daha temiz ve bakımlı hale getirilerek ilk günkü halinden çok daha güzel görüntüye sahip olabilir. Bu işlem lastik parlatma şeklinde yapılır ve bunun için de piyasada satışı yapılan pek çok ürün vardır.

Araç Lastiği Parlatma İçin Neler Tercih Edilmeli?

Araç lastiği parlatma ürünleri denildiğinde pek çok markanın pek çok ürününden bahsetmek mümkündür. Bu ürünlerin içinde kimyasal bulunduğundan en iyisinin hangisi olduğunu deneme yanılma yoluyla ya da araştırarak öğrenebilirsiniz.

Kaliteli lastik parlatıcı ürünleri lastiğin ilk günkü halini korumasını sağlarken aynı zamanda lastiğin temiz görünmesini ve uzun ömürlü kalmasını da sağlar. Kalitesiz parlatıcılar ise lastikte istediğiniz etki yaratmayacağı gibi içeriğindeki kimyasal nedeniyle kısa zamanda eskimesine de neden olabilir.

Piyasada hazır olarak satılan bu ürünlerin dışında lastiği Arap sabunu kullanarak da parlatmanız mümkündür. Arap sabununun en önemli özelliği, plastik aksamlar ve lastiklerde ilk günkü görüntüyü koruyabilmesidir. Bunun için de bazı otomobil sürücüleri kimyasal kullanmak yerine Arap sabunu kullanmayı tercih ederler.

Aşağıda evde bulunan doğal malzemeleri kullanarak da lastiğinizi nasıl parlatabileceğiniz belirtilmiştir.

  • Elma sirkesi, lastiklerin parlatılmasında kullanılan etkili bir yöntemdir.
  • İçtiğiniz kolanın içine şeker ekleyip bir sprey kutusunun içine koyduğunuzda parlatmak için kullanabilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz iki yöntem basit gibi geliyor olsa da aslında lastik parlatma ürünleri gibi etki yapmaktadır. Üstelik içeriğinde kimyasal olmadığı gibi lastiğin özelliğini bozmaz ve ömrünün daha uzun olmasını sağlar.

Araç Lastik Parlatma Araçları Nasıl Kullanılır?

Lastik parlatma işleminde ne kullanırsanız kullanın öncelikli olarak lastiğinizin temiz olması gerekir. Çünkü lastiğiniz tozlu ya da çamurluysa sıktığınız ürün doğrudan tozun üzerinde kalacak ve istenilen parlaklık elde edilmeyecektir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında daha fazla bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

13.09.2021

Ehliyetim Kaç Günde Gelir

06.07.2022

Çekilen Araç Nereye Götürülür, Çekilen Araç Sorgulama

26.10.2021

Otomobillerde Deri Koltukların Artıları ve Eksileri Nelerdir

26.08.2022

Radyatör Fanı Sürekli Çalışıyor Çözümü Nedir