Araç Muayene Süresi Nerede Yazar

ABONE OL
Araç Muayene Süresi Nerede Yazar

Muayene otomobiller için oldukça önemlidir. Bunun için her araç sahibinin mutlaka belli periyotlarla araçlarını muayene istasyonlarına götürmeleri gerekir. 2017 yılının sonunda uygulanan yeni sistemle birlikte artık araçlarda 2 yapraklı ruhsat dönemi de sona erdi. Buna göre araçların muayene zamanları artık ruhsat üzerinde yazılı olmuyor. Bu da ister istemez sürücülerin akıllarına muayene süresinin ne zaman bittiğinin nerede yazdığını getiriyor.

Yeni Ruhsatlarda Muayene Süresi Yeri Nerede?

Aracınızı muayeneye götürdüğünüzde ruhsatla birlikte size muayene kağıdı verilir. Bu muayene kağıdının saklanması söylenir. İşte size verilen bu kağıdın üzerinde aracın ne zaman muayene gelmesi gerektiği belirtilmiştir.

Bu sistemin getirilmesinin nedeni ise araç sahiplerinin muayene yaprağı için ekstra ödeme yapmasını önlemekti. İlk önce bu uygulama kötü gibi gelebilir ancak olumlu yönü daha fazladır.

Tek Yaprak Ruhsatların Avantajları Nelerdir?

Eskiden aracın plakası değiştiğinde ruhsatta muayene onay yeri olmazsa bu durumda Emniyet’e gidilerek yeniden ruhsatın değiştirilmesi gerekirdi. Bu durum hem nakit gerektiren hem de zaman alan bir işlemdi. Yeni sistemde ise artık aracınızın plakasını değiştirmek istediğinizde ekstra bir para ödemek zorunda kalmıyorsunuz. Tek yönlü yaprak değiştiği için bir yönün değişmesi yeterli oluyor.

Ruhsatlar zamanla kılıflarının içerisinde solmaya ve silikleşmeye başlıyor. İkinci bir yaprağınız olmayacağı için silik ve soluk yaprak sorunu da ortadan kalkmış oluyor. Size verilen muayene kağıdı her yıl ya da iki yılda bir değiştiğinden dolayı okunamama gibi bir sorun ortadan kalkmış oluyor.

Araç Muayene Kağıdı Kaybolursa Ne Yapılmalıdır?

Araç muayene kağıdı sürekli olarak araçta bulunması gereken belgeler arasında yer alır. Bu belge polis sizden istendiğinde gösterilmek zorundadır. Ancak herhangi bir nedenden dolayı belge kaybolursa o zaman endişe etmeye gerek yoktur. Yapılması gereken işlem oldukça basittir.

Size en yakın TUVTÜRK istasyonuna giderek raporun yenisini çıkarabilirsiniz. Bu işlem için aracınız yeniden muayeneye alınmayacaktır.

Başka bir yöntem ise e-devlet üzerinden sisteme girerek muayene kağıdınızı indirmek olabilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.07.2021

Trafik Kazası Sonrası İnsan Psikolojisi Nasıl Olur

15.09.2022

SRC Belgesi Nedir, Kimler SRC Kursuna Katılabilir

20.10.2020

Sürücülerin Mutlaka Bilmesi Gereken Altın Kurallar

23.09.2021

Vurup Kaçan Araçlar için Ne Yapılır