Araç Satın Almak İçin En İyi Zaman Nedir

ABONE OL
Araç Satın Almak İçin En İyi Zaman Nedir

Bir araba satın almanın en iyi zamanının ne olduğunu söylemek yanıltıcı olabilir, çünkü satın almak için doğru zamanı belirlemek, kime sorduğunuza bağlı olabilir. İlk etapta bir araç satın almadan önce kendi mali durumunuzu, bütçenizi ihtiyaçlarınızı veya isteklerinizi göz önünde bulundurmanız gerekir. Bunlar sizin ne zaman araç almanız gerektiği konusunda önemlidir.

1.Ay Sonu

Çoğu bayi, ayda belirli miktarda araba satma konusunda hedefler belirler. Eğer ay sonunda gittiğinizde bayi aylık satış kotasına ulaşmadıysa, satış yapmak için daha fazla indirim yapabilir.

2.Yılın Sonu

Birçok bayi en iyi satışlarını takvim yılının sonunda yaptığını belirtiyor. Bunun nedeni, otomobil bayilerinin yeni yıla girerken daha az eski model sahip olmayı tercih etmeleri ve yıllık satış hedeflerini tutturmaları.

3.Yeni Modeller Piyasaya Çıkması

Yeni model araçlar genellikle sonbahar mevsiminde piyasaya sürülür. Örneğin 2021 araçlarının 2020 sonbaharında bayilere ulaşacağını söyleyebiliriz. Birçok otomobil bayisi, yeni filo gelmeden önce eski model araçları satmaya çalışıyor, ancak bu her zaman gerçekleşmiyor. Bu durum araç alacaklar için bir artı olabilir, çünkü bayiler eski modelleri satmaya motive olur ve alıcılara daha düşük bir fiyat için pazarlık yapma fırsatı verir.

4.Kampanya ve İndirim Dönemleri

Bayiler genellikle özel günlerde üreticilere ekstra kapmaya ve indirimler düzenleyerek satış yapmayı tercih eder. Siz bu günlerde daha yüksek indirimler ve özel finansman destekleri sunarlar. Örneğin bayram kredileri, yılbaşı kampanyaları gibi sayabiliriz.

5.Üretimine son verilen bir aracı satın alabilirsiniz.

Otomobil üreticileri bazen belirli araç modellerini yeniden tasarlar veya tamamen durdurur. Bu, otomobil alıcısı için artı bir kazanım olabilir. Hatta bir otomobilin üretimine son verilirse daha hızlı değer kaybına uğrayabilir. Bu tarz arabalar yılın her döneminde alınabilir, fakat dikkat etmeniz gereken husus servis desteğinin halen devam ediyor olmasıdır.

Yeni bir araba satın almak, biraz sabır ve araştırma gerektirir. Bunun için ne zaman araç alacağınızdan ziyade ihtiyacınız olduğunda araç almak daha mantıklıdır. Türkiye’de araç alım satımından kar etmek eskiden yapılan bir şeydi. Günümüzde artık bu şekilde bir kazanç sağlanamıyor.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.02.2021

Araçta Su Kaçakları Neden Olur

16.10.2020

Arabalar Nasıl Tasarlanır

23.12.2020

Gece Sürüşünü Kolaylaştırmak İçin 9 İpucu

04.09.2020

Arabayla Yurt Dışına Çıkmak İçin Neler Yapılmalı