Araç Satışında Kasko Devri Yapılır mı

ABONE OL
Araç Satışında Kasko Devri Yapılır mı

Kasko sürücülere güvence veren bir sigorta türüdür ve yapıldıktan sonra 1 yıl boyunca geçerli olur. Kasko sigortasının teminat limitleri ise poliçe üzerinde açık bir şekilde belirtilmiştir. Kasko mutlaka 1 yıllık süre içerisinde yapılır, fakat bazı sürücüler bu zaman içerisinde araçlarını satma ihtiyacı duyabilirler. Bu durumda da kasko parasının aracın satışı sonrasında alınıp alınmayacağı ve kasko hakkının başka bir sürücüye devredilip devredilmeyeceği merak konusudur.

Kasko araç sahibi adına yapılır ve genel olarak kaskonun devri gibi bir durum söz konusu değildir. Eğer araç satılırsa bu durumda kasko sigortası da iptal edilir. Yani her araç sahibi kasko sigortasını kendi adına düzenlemesi gerekir.

Aracı sattıktan sonra kasko sigortasının yeni alacağınız bir araca geçmesi söz konusu değildir. Eskiden bu devir mümkün oluyordu, ancak günümüzde sigorta şirketleri böyle bir durumda hesaplama yaparak kullanılan günü kalan günden çıkarıp ödeme gerçekleştiriyorlar.

Araç Sahibinin Ölümü Sonrası Kasko Sigortası Ne Olur?

Kasko sigortası olan bir araç sahibi hayatını kaybettiğinde kaskonun devri mirasçılara yapılıyor. Ancak bu durumun en fazla 8 gün içerisinde sigorta şirketine bildirilmesi gerekiyor. 8 günden sonra yapılan bildiri geçerliliğini kaybediyor. 

Eski Aracın Sigortası ve Hasarsızlık İndirimi Yeni Araca Geçiyor Mu?

Kasko sigortasının ne anlama geldiğini neredeyse hepimiz çok iyi biliyoruz, doğal olarak bu sigorta her yıl devam ediyor. Bu devamlılık ise sürücülere hasarsızlık indirimi olarak geri dönüyor. Kasko kişinin kendi adına yapıldığı için aracı satıp yeni bir araç aldığınız da bu haklarınız yeni aldığınız araçta devam ediyor.

Bu indirimlerden yararlanabilmeniz için ise sizin herhangi bir şey yapmanız gerekmiyor. Sigorta şirketleri sizin TC kimlik bilgileriniz üzerinden hakkınızdaki tüm sorgulamaları yapabiliyorlar. Dolayısıyla hakkınız devam ediyor. Kasko sigortasında indirimlerden yararlanamamanız ya da az bir indirim almanızın birtakım nedenleri vardır ve bu oranlar sizin yapacağınız kazaya ya da kazalara göre değişiklik gösterir. Devir ve iade işlemleri kasko sigortasında olduğu gibi trafik sigortasında da aynı şekilde geçerlidir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

13.01.2022

Gaziemir Sürücü Kursları - Gaziemir Ehliyet Kursları

14.07.2021

Araba Alarmı Nasıl Kapatılır

13.07.2021

Düşük Emisyonlu Araç Nedir

21.04.2021

Yeni Citroen C3 İncelemesi