Aracın Sigorta Kutusu Islanırsa Ne Olur

ABONE OL
Aracın Sigorta Kutusu Islanırsa Ne Olur

Bazı acemi sürücülerin aklına gelmeyi bırakın haberdar olmadığı bir konu olan sigorta kutusu, aracın aksamlarının çalışabilmesi için büyük öneme sahiptir. Bunun için sigorta kutusuna zarar verilmemesi önemlidir.

İsterseniz sorunun neye varacağının bilgisini vermeden önce sigorta kutusu ne işe yarar bunun yanıtını vererek başlayalım.

Sigorta Kutusu Ne İşe Yarar?

Otomobillerde kullanılan sigorta kutusu aynen evimizde kullanmış olduğumuz sigorta tesisatına benzer.  Araçta meydana gelebilecek ani ve arıza durumunda elektrik kısmında yaşanan sorun olmaması açısından aracın elektriğini keser ve bu sayede aracın yanması riskini ortadan kaldırır. Evde sigorta kutusundan ayrılan özelliği ise daha küçük olmasıdır. Fiyat bakımından da çok ucuz olan sigorta parasının çok üzerinde bir görevi üstlenmiştir.

Araçta sigortanın atması demek arızanın olduğu besleyici hatta bir sorun olduğu anlamına gelir ve bunun içinde sadece sigortanın atmış olduğu tesisatta bağlı olan parçalar çalışmaz. Örneğin aracın kornasının yanması ya da çok basılmasından dolayı arızaya geçmesi sigortanın atmasına neden olur ve biz de bu sayede sorunun neden kaynaklanmış olduğunu tespit edebiliriz. Bu aynen evimizde de yapmış olduğumuz bir işlemdir.

Araçtaki sigorta kutuları farklı güçleri beslemiş olduğundan dolayı kullanılan sigortalarda farklı amper gücüne sahiptir. Sigorta kutusunun üzerinde ya da kapağında hangi numaranın kaç amperlik bir sigortaya sahip olduğu da açık bir şekilde yazar. Örneğin 3 amperlik bir sigortaya 7 amper takamazınız. Bunu yaptığınızda bir süre sonra yeniden bozulacak ve sigorta yanacaktır.

Yukarıda sigorta kutusunun hassasiyeti ve ne işe yaradığını anlattık şimdi gelelim asıl sorumuzun yanıtını vermeye.

Sigorta Kutusu Su Alırsa Ne Olur?

Sigorta kutusunun mutlaka suyla temasından kaçınmak gerekir. Bunun içinde kutu genelde aracın içerisinde bulunur. Eğer ki burası ıslanırsa bu durumda aracın elektrik aksamı ve beyni çalışmayacaktır. Hatta uzun süreli olarak ıslak kalması durumunda kalıcı sorunlarında yaşanması muhtemeldir.

Aracınızı yıkarken, temizlerken sigorta kutusunu mutlaka doğrudan suyla temas ettirmemelisiniz. Her ne kadar koruyucu bir kaba sahip olsa da içerisine su alabilir.

Otomobillerle ilgili merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

06.07.2021

Dorse Tipleri Nelerdir

29.09.2022

Direksiyon Sınav Kuralları

17.05.2021

Sürücü Kurslarında Zorunlu Direksiyon Dersleri Kaç Saat

30.09.2021

SRC Belgesi Çeşitleri Nelerdir