Aracınız Yolda Bozulduğunda Ne Yapmalısınız?

ABONE OL
Aracınız Yolda Bozulduğunda Ne Yapmalısınız

Aracınız arızalandığında ne kadar ödeyeceğiniz ne arıza verdiği ile ilgilidir. Bunun için asıl bir arızayla karşı karşıya kalabileceğinizi bilmeden yola çıkmadan önce aracınızın rutin bakımlarının eksiksiz olarak yapılmış olduğundan emin olmanız gerekir.

Aracınıza bindiğinizde ilk dikkat etmeniz gereken şeylerden biri gösterge panelidir. Özellikle yeni otomobillerde tüm arızalar gösterge paneli üzerinde gösterilecektir. Hangi gösterge ışıklarının veya sinyallerin ne işe yaradığını bilmek için kullanıcı el kitabını okumanız gerekir.

Sorun Çıktığında Ne Yapmalı?

Çevre, trafik ve diğer araç tehlikeleri, durumunuzu değerlendirmek için önemlidir. Bunun için aşağıdaki adımları dikkate almanız gerekir.

  1. Aracınızın konumu

Sürüş sırasında bir sorunla karşılaşırsanız, çevrenizin ve konumunuzun farkında olun. Nerede olduğunuzu bilin ve iyi aydınlatılmış alanlar arayın. Şehirler arası bir karayolundaysanız, en yakın dinlenme alanına ya da benzin istasyonuna ulaşabilmeyi deneyin.

  1. Sorunu değerlendirin.

Bir aracın ne gibi sorunlarla karşılaşabileceği az çok bellidir. Daha önceden olabilecek sorunlarla ilgili bilgi sahibi olmak yaşadığınız durum değerlendirmesi için size yardımcı olacaktır.

  1. Yoldan Uzaklaşın.

Yoldan uzaklaşmak hem aracınız, hem siz hem de diğer sürücüler için çok önemlidir. Aracınızı olabildiğince yoldan uzaklaştırmaya çalışın, bunun için özel olarak ayrılmış olan şeridi kullanabilirsiniz. Eğer aracınızı yoldan çekebilmek gibi bir ihtimaliniz yoksa bu durumda sinyallerinizi yakabilir ve reflektörlerinizi kullanabilirsiniz.

  1. İletişime Geçin

Yola çıkmadan önce mutlaka iletişime geçebileceğiniz birileri olmasına dikkat edin. Eğer aracınız kaskoluysa sigorta şirketinizi arayabilir ve durumdan haberdar ederek çekici hizmeti talep edebilirsiniz. Birçok sigorta firması artık kasko ya da trafik sigortası yaparken çekici hizmeti de sağlayabiliyor.

  1. Mutlaka Tanıdık Bir Ustanız Olmalı

Tanıdık bir ustanızın olması aracınızın onarımı için maliyet bakımından çok daha faydalı olacaktır. Yetkili servisler ustalara göre daha pahalıdır, fakat yetkili bir serviste yaptıracağınız onarımların garantisi vardır. Bu da sizi tekrarlayabilecek aynı soruna karşın güvence altına alacaktır.

Eğer bir aracınız varsa her zaman her şeyin olabileceğini aklınızdan hiç çıkarmamanız ve panik olmamak içinde daha önceden neler yapabileceğinizin hazır planının olmasını sağlamak zorundasınız.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.06.2021

Trafik Kazasının Neden Olduğu Hastane Masraflarını Kim Karşılar

30.03.2020

Türkiye'de Araçların Uyması Gereken Yasal Hız Sınırları

28.07.2021

Mevsimlik Lastiklerinizi Ne Zaman Değiştirmelisiniz

25.09.2020

Aerodinamik Nedir