Araçta Klima Gazı Bittiği Nasıl Anlaşılır

ABONE OL
Araçta Klima Gazı Bittiği Nasıl Anlaşılır

Otomobillerde bulunan klima, özellikle yaz aylarında en çok kullanılan cihazlar arasında gelir. Yazın otomobil içerisindeki hava sürekli sıcaktır ve araç hareket ettikten sonra da motorun sıcaklığının aracın içerisine yansıyor olması sürüşü önemli derece de etkiler, klimalar ise konforlu bir araç kullanımı için oldukça faydalıdır. Araç klimaları düzenli bakım gerektiren cihazlardır kullanıma bağlı olarak da zaman içerisinde klimanın gazı bitebilir.

Peki, kullandığınız aracın klimasındaki gaz biterse bu durumda ne olur?

Araçta Klima Gazı Bittiği Nasıl Anlaşılır?

Bir aracın klimasında bulunan gazın bittiği kolaylıkla anlaşılabilir. Örneğin klimanız çalıştığı halde aracınızı istediğiniz şekilde soğutmuyorsa bu gazın bittiğinin önemli bir göstergesidir. Böyle bir durumda yapılacak işlem ise klima gazının yeniden doldurulmasıdır. Eğer klima gazınız olması gerektiğinden erken bir zaman içerisinde bitiyorsa bu durumda klimanızda bir kaçak vardır ve bunun tespiti de ancak teknik servise gitmekle mümkün olacaktır.

Klima çalışıyor, fakat soğutmuyorsa bu durumda klima fanında bir sorun olabilir. Bunu anlayabilmeniz içinde klimanın fan hızını tüm seviyelere getirerek denemeniz gerekiyor. Eğer sorun fandaysa bu durumda yine teknik servise gitmeniz gerekecektir.

Klima fanının da çalışması halinde sorunun kaynağı bu kez polen filtrelerinde olabilir. Polen filtresinin görevi aracın dışından gelebilecek toz ve istenmeyen unsurların engellenmesini sağlamak. Bu sayede aracın içerisine gelecek olan havanın temiz kalması sağlanmış olur.

Polen filtresi klima sisteminin önemli bir parçasıdır ve yılda iki kez değiştirilmesi gerekir. Eğer aracınız sık toz alabilen bir yerdeyse bu durumda polen filtresi daha erken zamanlarda da değiştirilebilir. 

Klimanın düzgün çalışabilmesi için mutlaka bakımının düzenli olarak yapılması gerekir. Düzenli yapılan bakım klimanın ömrünü uzatacağı gibi soğutma sisteminden beklenen görevin de yerine getirilmiş olmasını sağlayacaktır.

Klima gazının her altı ayda bir kontrol edilerek ölçülmesi gerekir. Kışın klimanın 15 dakika boyunca çalışması sistemin hatasız bir şekilde çalışabilmesi içinde faydalı olacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.10.2022

Alkolden Ehliyet Kaptırma Cezası Nereye Ödenir

07.04.2021

Fren Balatası Neden Öter

08.08.2023

Engelli Raporu ile Araç Nasıl Alınır

10.12.2021

Dinamo Nedir, Dinamo Ne İşe Yarar