Araçta Sigortanın Patladığı Nasıl Anlaşılır

ABONE OL
Araçta Sigortanın Patladığı Nasıl Anlaşılır

Sigorta, otomobillerde tüm elektrikli bileşenleri korumak için gerekli olan bir parçadır. Sigorta sayesinde elektrik kaçağının araca zarar vermesi önlenmiş olur.

Sigorta nedir ve ne işe yarar?

Bir sigortanın patlayıp patlamadığını nasıl anlayacağımızla ilgili ayrıntılara geçmeden önce? Sigortanın aracınızdaki önemini ve ana rolünü anlamanız gerekir.

Sigortalar, elektrikli cihazlara bağlanan basit özelliklerdir. Elektrikli cihaza zarar verebilecek akımın taşmasını önlemekten sorumludur. Sigortadan çok fazla elektrik akımı geçtiğinde, sizi uyarmak için yanar ve cihazı korur.

Aracınızda farklı elektrikli bileşenlerle ilişkili birden fazla sigorta bulunur. Doğal olarak bu da bir veya iki sigorta kutusu olacağı anlamına gelir. Sigorta kutusunun fazla olması patlayan bir sigortanın bulunabilmesini de kolaylaştırmıştır.

Patlamış bir sigorta olup olmadığını anlamanın en kolay ve hızlı yolu bağlı olduğu cihazın çalışmıyor olmasıdır. Yani başka bir ifadeyle aracınızı kullanırken radyonun aniden çalmaması ya da farlarınızın birden sönmesi sigortanın yandığına en önemli işarettir. Yeni modern araçlarda böyle bir durumda gösterge panelinde uyarı işareti belirleneceğinden arızanın tespiti kolaydır, fakat eski araçlarda yukarıda bahsetmiş olduğumuz yöntem en önemli işarettir.

Araçtaki basit bir parça ya da önemli bir parça olsun elektrik akımıyla çalışıyorsa mutlaka sigorta kutusuna bağlanması gerekir. Örneğin modern araçlarda birçok güvenlik özelliği elektrik kaynaklarına bağlıdır. Ayrıca, güç aktarma organı elektronik bileşenleri ve şasi, atmış sigortalardan da etkilenebilecek elektronik özelliklerdir.

Sigortaların Atmasının Ana Nedenleri Nelerdir?

Arabanızdaki sigortaların atmasına neden olan çeşitli nedenler vardır. Sigortalar sonsuza kadar dayanacak şekilde tasarlanmamıştır ve zaman içinde en az biri patlayacaktır. Bir sigortanın patlamasındaki en önemli neden fazla elektrik yükünü çekmesidir. Patlamış sigortaların olası nedenleri arasında şunlar sayılabilir:

  • Kablolarla ile ilgili sorunlar
  • Anahtarla ilgili sorunlar
  • Motorun kendisi ile ilgili sorunlar
  • Elektriksel güce ihtiyacı olan hareketli parçalar

Yukarıda da belirtildiği üzere aracınızda elektrikle çalışan parçalar arızalandığında ilk bakılması gereken yer sigortalardır. Sigorta kutusunun yerini bildiğinizde kontrolü rahatlıkla yapabilirsiniz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.09.2020

Birine Araç Kullanma Nasıl Öğretilir

17.07.2024

Otomobillerde Doğru Sinyal Kullanımı Nasıl Olmalı

17.03.2021

Kaç Saat Direksiyon Eğitimi Veriliyor

23.09.2020

İkinci El Araç Alırken Kontrol Edilmesi Gerekenler Nelerdir