Araçta Su Kaçakları Neden Olur

ABONE OL
Araçta Su Kaçakları Neden Olur

Otomobiller yakıt sistemine sahip oldukları gibi devir daim pompası gibi suyun dönüşümünü sağlayan sistemlere de sahiplerdir. Bir araçta herhangi bir nedenden dolayı su kaçakları meydan gelebilir. Aşağıda meydana gelebilecek olan su kaçakları oldukça önemlidir.

Hortumda Neden Su Kaçağı Olur?

Otomobillerde su kaçaklarının en çok olduğu yerler hortumlardır, çünkü hortumlar birbirine kelepçeler aracılığı ile bağlanır, bu bağlantı noktalarındaki bir gevşeme ya da açılma araçta su kaçağına neden olabilir. Hortumun aşırı kullanımdan eskimesi de kaçak için muhtemel nedenlerden bir tanesidir.

Silindir Gövdesinde Su Kaçağı Nasıl Oluşur?

Otomobil sürücülerinin en fazla karşıladığı su kaçaklarından bir tanesi de silindir gövdesindendir. Silindir bloğu üzerinde bulunan sağlama yüzleri kirlendiğinde kapağın sıkılması engellenir ve bu da suyun kaçmasına neden olur. Blok contasının tam olarak sıkılmaması da kaçakların nedenidir. Motordaki su aşırı ısındığında ya da donduğunda su motor bloğunda çatlamaya neden olur ve bu sayede kaçak gerçekleşir.

Silindir Kapağı Neden Su Kaçırır?

Silindir kapağı zaman içerisinde kirlenebilir veya paslanabilir. Bu durum kapağın tam olarak sıkılmasını engelleyeceğinden dolayı gevşeme olur. Kapak tam olarak sıkılmazsa bu kez su kaçağı meydana gelebilir. Egzoz supaplarında oluşan sızıntılar suyun silindir kapağına kadar sızmasına neden olur.

Radyatörde Neden Su Kaçağı Oluşur?

Radyatörde kaçağın en önemli nedeni paslanma ve donmadır. Radyatör yanlış bağlandığında da kaçak meydana gelebilir. 

Kalorifer Peteğindeki Su Kaçakları

Kalorifer sistemi yaz ve kışın aktif bir şekilde kullanılan tesisatlardır. Bu tesisat içerisinde yaşanan bir sorun probleme yol açabilir. Eğer kalorifer peteklerinde kaçak varsa bunun tespit edilmesi kolay olmayacaktır. Anlamanız ise camlardaki buğular ve nemli paspaslar sayesinde olacaktır.

Araç Su Eksiltiyorsa Ne Yapılmalıdır?

Yukarıdaki nedenlerden dolayı araç su eksiltiyorsa ya da nedeni bilinmeyen bir durumdan dolayı eksilme varsa hızlıca müdahale etmek ve nedenin kaynağını tespit etmek gerekir. Su eksiltme işleminin onarımı mutlaka serviste yapılmalıdır. Bunun için arızayı kendiniz onarmayı denememelisiniz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.10.2021

Şanzıman Filtresi Bakım İpuçları

08.06.2021

Ehliyet Fiyatları Ne Kadar - 2022

17.02.2023

2023 Ehliyet Sınavları Ertelendi mi? Ne Zaman Yapılacak

17.05.2022

Antalya Kumluca Sürücü Kursları - Kumluca Ehliyet Kursları