Arızalı Hidrolik Direksiyon Pompası Belirtileri

ABONE OL
Arızalı Hidrolik Direksiyon Pompası Belirtileri

Hidrolik direksiyon pompası tekerleklerin dönüş basıncını kontrol ederek direksiyon dişlisinin içine hazneden sıvı yönlendirir. Arızalı bir hidrolik direksiyon pompasının birkaç belirtisi vardır. Eğer aracınızda aşağıdakileri fark ederseniz, pompayı mümkün olan en kısa sürede bir tamirciye kontrol ettirmeniz tavsiye edilir.

Direksiyonu Döndürürken Uğultu

Aracınızın direksiyonunu çevirirken bir uğultu sesi duyarsanız, hidrolik direksiyon sisteminizde bir sorun vardır. Hidrolik direksiyon pompasında bir sızıntı olabilir veya yağ seviyesi düşük olabilir. Yağ seviyesi çok uzun süre bu şekilde bırakılırsa, tüm hidrolik direksiyon sistemine zarar verebilir. Her iki durumda da, hidrolik direksiyon pompası değiştirilmelidir.

Direksiyonun Geç Yanıt Vermesi

Dönerken, direksiyonunuz geç yanıt veriyorsa hidrolik direksiyon pompanız arızalı olabilir. Geç yanıt vermenin yanı sıra tekerleklerden uğultu sesi de duyabilirsiniz. Bu iki belirti birlikte meydana gelirse, hidrolik direksiyon pompasında bir arıza söz konusu demektir.

Direksiyon Sertleşmesi

Direksiyonunuz sertleşmeye başlarsa, hidrolik direksiyon pompanız kötü çalışıyor olabilir.

Araç Çalıştırıldığında Gıcırtı Sesleri

Direksiyonu çevirdiğinizde uğultu sesleri duyulurken, araç ilk çalıştırıldığında gıcırtı sesleri gelmeye başlar. Keskin dönüşler yaptığınızda veya aracınızı çalıştırırken ilk çalıştırma esnasında ses gelebilir.

İnleme Sesleri

İnilti sesleri, hidrolik direksiyon pompasından gelebilecek en kötü seslerdir. Hidrolik direksiyon pompası arızalanmaya devam ettikçe direksiyon hareketleri daha da kötüleşecekler. Hidrolik direksiyon sistemi yağ eksikliğinden dolayı arıza yaparsa, direksiyon rafı ve hatlar da dahil olmak üzere tüm sisteme zarar verebilir. Bu da size ekstra masraf demek olacaktır.

Aracınızdan olağandışı sesler geldiğini fark ettiğiniz anda, direksiyon yavaş tepki verip sertleştiğinde, hidrolik direksiyon pompanızı kontrol ettirin ve gerekirse değiştirin.

Direksiyon, aracınızın en önemli parçalarından biridir ve yukarıdaki durumlardan herhangi birini yaşamanız önemli bir güvenlik sorununa işaret eder. Hidrolik direksiyonlar kolay kolay arıza vermez, fakat arıza vermesi halinde sürüş konforunuzu düşüreceği gibi aracın güvenliğini de ortadan kaldırabilir. Hidrolik direksiyon sorunu yaşadığınızda mutlaka en kısa süre içinde bir tamirciye gitmeniz gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.09.2021

Volkswagen Arıza Lambaları

13.05.2022

En Ucuz Araç Sigorta Fiyatı

08.03.2021

Trafik Sigortası Nasıl Yaptırılır

30.03.2020

Teorik Ehliyet Sınavı