Asfalttaki Çukurların Arabalara Zararları

ABONE OL
Asfalttaki Çukurların Arabalara Zararları

Asfalttaki çukurlar, sadece yolun sıkıntısı değil aynı zamanda aracınıza zarar vereceği için cüzdanınız içinde büyük bir problem olabilir. Bunun için sürücülerin çukurları gördüklerinde tedirgin olmaları normaldir.

Otomobil sürücüleri, yoldaki çukurlardan kaynaklanan araç hasarları için yılda çok ciddi paralar ödüyorlar. Aşağıda ise arabanızı çukura düşürdüğünüzde nasıl sorunlarla karşılaşabileceğinize dair bazı örnekler yer almaktadır. Bunun için özellikle şehir içerisinde aracınızla hız yapmaktan uzaklaşmanız hem can güvenliğiniz hem de aracınızda meydana gelebilecek arızalar için önleyici bir tedbir olacaktır.

Lastikler

Yoldaki çukura düşen ilk şey lastiklerinizdir, bu nedenle çukura düştükten sonra yırtılmaları veya patlamaları şaşırtıcı değildir. Lastiğiniz hemen patlamasa bile, çukura düşmenin etkisi lastiğin kayışlarını ve kordlarını zayıflatabilir, bu da zaman içerisinde lastiğinizi dayanıksız hale getirdiği için patlamasına neden olabilir. Özellikle büyük bir çukura girdiyseniz, lastiklerinizde hasar olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Elinizi lastiklerinizin yan duvarlarında gezdirin, çıkıntıları hissedin. Yanakların şiştiğine dair herhangi bir belirti bulursanız, lastiğinizi değiştirmek için beklemeyin.

Jantlar

Çoğu araç, alüminyum bazlı jantlara sahiptir. Bükülmüş bir jant, genellikle yüksek hızda derin bir çukura düşmenin nedenidir. Eğilmiş bir jant üzerinde sürüyorsanız fark edebileceğiniz birkaç işaret vardır. Örneğin aracın direksiyonunda titreşim olabilir. Normal bir jant lastikle aynı hizada görünür, ancak hasarlı bir jant lastikten gözle görülür şekilde bükülmüş görünür.

Süspansiyon Sistemi

Çok fazla çukurlara düşmek aracın süspansiyon sistemine zarar verebilir. Amortisörlerin ya da yayların zamanla özelliğini yitirmiş olması hem araçtaki konforu düşürür hem de aracın performansını etkiler.

Lastik Hizalama

Çukurlardan kaynaklanan aşınma ve yıpranma aracınızın yolda gidişi dengesini bozabilir. Hizalaması bozulmuş olan bir araç sağa ya da sola doğru çekebilir. Bu da tehlikeli bir sürüş ve ekstra masraf demektir.

Alt Takım

Bir çukurun üzerinden geçtiğinizde, aracınızın alt takımının hasar görme riski vardır. Çukur büyükse, aracınızın altının vurması mümkündür. Özellikle yere yakın araçlar çukura düştüğünde alt takıma zarar verme olasılığı daha büyüktür.

Sonuç

Ne yazık ki, çukurlar çoğumuz için hayatın bir gerçeğidir. Aracınızın bir çukura düştükten sonra hasar görmüş olabileceğini düşünüyorsanız, kapsamlı bir inceleme için tamirciye götürün.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

20.05.2021

Ehliyet Sınavına Nasıl Çalışılır

29.04.2020

Elazığ Sürücü ve Ehliyet Kursları

01.07.2022

LPG Tankı Değişimi Nasıl Yapılır, LPG Tank Değişim Süreci

28.10.2020

Arabanın Motoru Yıkanır mı, Yıkamak Zararlı mı