Az Yakıtla Araba Sürmenin 5 Zararı

ABONE OL
Az Yakıtla Araba Sürmenin 5 Zararı

Riske girmemek ve yakıtınız azaldığında bu şekilde araç kullanmamak ve yeniden yakıt almak için 5 nedeniniz var. Aşağıda bahsedeceğimiz hususlar aracınızda az bir yakıt bulunduğunda neler olabileceğini belirtmiştir.

1.Yakıt Pompanız Bozulabilir

Yapılan araştırmalara göre sürücüler motor ikaz ışığını yeterince ciddiye almıyorlar. Özellikle erkekler ortalama olarak yakıt uyarı ışığı yandığında en az 51 km daha gidebileceklerine inanırken, kadınlar 42 km daha kaldığını düşünüyor. Bu düşünceyle birlikte hareket halindeyken yakıtın beklediğinizden daha erken bitmesi, elinizde bidonla benzin istasyonu aramadan çok daha fazlasına yol açabilir. Örneğin, benzininiz biterse, yakıt pompanız deponun altındaki kiri emerek tıkayabilir ve yakıt pompanızı değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Bunun size maliyeti aracın modeline göre en az 1000 TL’yi bulacaktır.

2.Yakıt Göstergeleri Kesin Değil

Yeni nesil araçların dijital ve bilgisayarlı olması sürücülerin bu göstergelere çok güvenmesine neden oluyor. Aslında göstergenizin size söylediği yakıt miktarı, gerçekten de söylediğinden daha az olabilir. Örneğin, yokuş çıkarken aracınızın göstergesi tam bir sonucu vermeyebilir. Siz yakıt var diye düşünürken aniden yakıtsız kalabilirsiniz. Unutmayın ki arabanızın göstergesi dijital olsa da yakıt halen şamandıra ile ölçülüyor.

3.Her Arabanın Farklı Bir Menzili Vardır

Bazı arabalar için, insanların uyarı lambasından sonra gidebileceklerini düşündükleri km hesabı doğrudur. Örneğin Mercedes C-Serisi ortalama 74 km gidebilir. Ancak Opel Astra gibi diğer otomobiller 42 km gider. Bunun için uyarı ışığından sonra her araç aynı km yol yapmaz. 

4.Modern Arabalar

Modern arabalar daha hassastır ve sorunlar için çok daha kısa bir toleransa sahiptir. Bunun için modern araçlar çok ince hesaplamalar yaptığından dolayı ne zaman neyle karşılaşacağınızı bilemezsiniz. Anında kilitlenen bir motor kendini korumaya alacağından dolayı basit bir sorun yüzünden yolda kalabilirsiniz.

5.Boşa Atmak İşe Yaramaz

Bazı sürücüler yakıtım bitmesin diye vitesi boşa atarak gitme gibi bir yanılgı içerisine girerler. Özellikle yeni nesil araçlarda boşa attığınızda yakıt tüketimi daha fazla olur. Bunun için daha uzun gitmek isterken daha kısa mesafede yolda kalabilirsiniz.

Bazı sürücüler, daha ucuz yakıt bulmak için yakıt uyarı ışığı yanarak dolaşmaktan mutlu olsalar da, çoğu tamirci kendilerine gelen bozuk araçlara bunun neden olduğunu belirtmiştir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.11.2020

10 Günde Araba Sürme Nasıl Öğrenilir

22.12.2020

Debriyaj Müşürü Nedir

26.11.2020

Yakıt Depo Kapağı Olmadan Araç Kullanmak Tehlikeli mi

18.05.2021

B Sınıfı Ehliyet Alma Yaşı Kaçtır