Benzin Aracın Deposundan Nasıl Çekilir

ABONE OL
Benzin Aracın Deposundan Nasıl Çekilir

Benzin nasıl çekilir başlığını gördüğünüzde bunun yalnızca hırsızlara yönelik bir iş olduğu aklınıza geliyor olabilir, fakat bu kesinlikle öyle değildir. Çünkü aracın deposundaki benzin farklı nedenlerden dolayı çekilmesi gerekebilir.

Aşağıda bahsedeceğimiz bu yöntem yeni model araçlarda bulunan güvenlik bariyerinden dolayı pek işe yaramayabilir. Bunun için yöntemi güvenlik bariyeri olmayan araçlar üzerinde denemeniz yerinde olacaktır.  

Depoda Basınç Oluşturarak Benzin Çekmek

Benzini çektikten sonra içine koymanız için yanınızda bir bidon ya da kapalı bir kap bulundurmalısınız. Benzin buharının insan sağlığına zararlı olduğunun altını çizelim, bunun için açık bir kaba benzini çekmek çok akıllıca bir iş değildir.

Benzini çekebilmeniz için 2 adet hortuma ihtiyacınız olacak Bu hortumlardan bir tanesi 2,5 cm uzunluğunda bir tanesi de daha kısa olabilir. 2,5 cm dememizin nedeni ise kapak ile depo arasındaki mesafenin bu uzunlukta olmasıdır.

Her iki hortumu deponun ağzına yerleştirin uzun hortumu iyice itin. Bir ucu deponun içinde bir ucu ise bidonun içerisinde olması gerekiyor. Hortumun depodaki ucunun benzinin içinde olması önemlidir. Bunu anlayabilmek içinde hortumun diğer ucundan üfürerek gelen sesi dinleyebilirsiniz. İkinci hortum depoda birkaç cm içeri girmesi yeterli olacaktır. 

Hortumların etrafını bezle iyice kapatın. Bu sayede depodaki benzin hortumların yanından sızmayacaktır. İyice kapatabilmek için ıslak bir bez seçebilirsiniz bu sayede yerleştirmeniz daha kolay olacaktır.

Her şey hazır olduğunda kısa olan hortuma güçlü bir şekilde üfleyin ve uzun borunun ucunun benzin bidonunda olduğundan emin olun. Depodaki hava basıncı arttıkça uzun olan hortumun içerisine benzin dolmaya başlayacaktır.

Eğer üflerken benzin gelmezse muhtemelen bezin kenarından sızdırma olduğundandır. Bunun için bezi iyice kontrol etmeyi denemelisiniz. 

Benzin akmaya başladığı anda şeffaf borudan izleyebilirsiniz. Benzin depodan yavaşça bidona doğru hareket eder ve bidona akmaya başladıktan sonra artık üflemeniz de gerekmez. Yer çekimi depodaki benzini çekmenize yardımcı olacaktır. Benzini durdurmak istediğinizde ise bidon içerisindeki hortumun ağzını parmağınızla kapatın ve yukarı doğru kaldırın. Yukarı kaldırmanız benzinin tekrar depoya girmesine neden olacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.04.2021

Borcu Olan Araç Muayeneden Geçer mi

04.10.2021

Plaka Nasıl Değiştirilir

02.10.2020

2021 Ehliyet Randevu – 2021 Ehliyet Randevusu Nasıl Alınır

16.02.2022

Yumurtalık Sürücü Kursları - Yumurtalık Ehliyet Kursları