Benzin Bittiğinde Arabanıza Ne Olur
Yeni nesil otomobiller yakıtı motorunuza itmeye yardımcı olan parçalara sahiptir. Dolayısıyla aracınızın deposunda hiç yakıt kalmadığında, bu bileşenler hızlı bir şekilde bozulabilir.
Yakıt Pompası Hasar Görebilir
Yakıt pompası deponuzda bulunur ve motora yakıt pompalar, böylece siz arabanızın gaz pedalına bastığınızda arabanız hareket eder. Yakıt pompanız serin ve iyi yağlanmış kalması için gaza dayandığından, gaz deponuz boşken aşırı çalışabilir ve hatta aşırı ısınabilir.
Yakıt Enjektörleri Tıkanabilir
Havadaki oksijen ve yakıttaki yabancı maddeler, deponuzun dibinde tortu oluşturabilir. Yakıt filtresi tüm bu kötü şeyleri filtreleyerek uzak tutar. Ancak yakıt seviyeniz çok düştüğünde, bu kirlilikler yakıt yoluna itilebilir ve motorunuza yakıt püskürten yakıt enjektörlerini tıkayabilir.
Hasarlı bir yakıt pompası veya yakıt enjektörü hemen belirti göstermeyebilir; ancak, arabanızın benzini biterse ve artık çalışmazsa, sorun muhtemelen bu iki parçadan biriyle ilgilidir.
Benzin deponuzu yeniden doldurduktan sonra, yakıt pompasını devreye almak için aracın kontağını birkaç kez açıp kapatın. Bu hareket yakıt pompasını yeniden dolduracak ve yakıt hattına girmiş olan havanın çıkmasına yardımcı olacaktır.
Yakıt pompasını doldurmak, aracı çalıştırmaya ve çalışır durumda tutmaya yardımcı olmazsa, bir yakıt sistemi incelemesine ve temizliğine neden olacaktır. İşini bilen bir usta ya da yetkili bir servis tıkalı yakıt enjektörlerini temizleyebilir ve motorunuza yeniden güç sağlayabilir. Enjektörler çok uzun süre tıkalı bırakılırsa, değiştirmeniz gerekebilir.
Yukarıda da belirttiklerimizden yola çıkarak artık aracınızda yakıt bittiğinde neler olabileceğine dair birkaç fikriniz var demektir. Bunun içi aracınıza yakıt alırken ya da aracınızın göstergesinde sarı ışık yandığında hemen deponuza yeniden yakıt almanız gerekir. Bu sayede olası motor sorunlarından ve yolda kalmaktan da kurtulmuş olursunuz.
Aracın deposundaki benzin tamamen bittiğinde, siz hareket halindeyseniz aracınız stop eder ve bu da ister istemez birçok güvenlik sisteminin de devre dışında kalmasına neden olur. Örneğin aracınızın frenleri sertleşir, direksiyon ağırlaşır ve sürüşünüz tehlikeye girer.
Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.