Boyasız Göçük Onarımı Nedir

ABONE OL
Boyasız Göçük Onarımı Nedir

Boyasız göçük onarımı veya boyasız göçük giderme, aracınızdaki beklenmedik çukurları gidermek için kullanılan yöntemlerden bir tanesidir.

Onarım veya bakımla uğraşmak size sıkıntı veriyorsa, yalnız değilsiniz. Yapılan araştırmaya göre her üç sürücüden ikisi kötü deneyimler ve gereksiz yapılan ustalıklar gibi faktörlere bağlı olarak oto tamircilerine güvenmiyor. Yetkili servislerin pahalı olması ise ikilemde kalınmasındaki önemli bir etken:

Peki, aracınızda boya gerektirmeyen bir göçük fark ettiğinizde ne yapmanız gerekiyor?  

Hasarı Görmezden Gelme

Hasarı görmezden gelmek, aracınızın yeniden satışında veya takas değerinde bir düşüşe neden olabilir. Yeni alıcı arabayı kontrol ederken göçükten dolayı daha düşük bir değer verebilir.

Düzeltilmeyen ezikler veya çizikler aracınızı paslanmaya maruz bırakır. Bu işlem başlarsa aracınızın dışı paslanmaya başlayacaktır. Özellikle aracınız kışın yağmur altında kalıyorsa paslanma daha da hızlı olacaktır.

Boyasız Göçük Düzeltme Nedir?

Boyasız göçük onarımı, uygun maliyetli, en hızlı ve en çevre dostu çözüm olarak bilinir. Bu işlem mutlaka bilen biri tarafından yapılmalıdır. İşin ehli olan bir usta göçüğün üst ya da uygun olan noktasından vuruşla göçüğün dışarı çıkmasını sağlar. Bu işlemde boyaya zarar verilmediği için boyaya yapılması gerekmez

Boyasız Göçük Düzeltme Hangi Eziklerde Yapılır?

Hafif veya minimum dolu hasarı, top gibi yumuşak kasaya zarar vermeyen nesnelerin sertçe kaputa çarpması gibi durumlarda bu işlem uygulanabilir.

Yetkili servis ya da ustanız, göçük nedeniyle arabanızdaki metalin ne kadar gerildiğini bilecektir. Göçük ne kadar küçük ve sığ olursa, o kadar uygun bir seçenektir.

Eğer dolu hasarı çok fazlaysa, bir sonraki adımın ne olması gerektiği konusunda bir oto kaporta ustasına danışın. Kendinizde boyasız göçük onarımı yapabilirsiniz, ancak oyukların yeri ve boyutları beklenmedik bazı zorluklar ortaya çıkarabilir. Bunun için kendiniz yapıp yapamayacağınız konusunda emin olmanız gerekiyor.

Göçük düzeltme işlemi arabanızın boyası ciddi şekilde çizmemiş veya çatlamamışsa yapılır. Daha derin hasar veya uzaktan fark edilebilecek hasarlar daha ciddidir. Göçük, yumruğunuzdan daha genişse veya bir kapı veya panele iniyorsa, alternatif yöntemleri denemek çok daha mantıklı olacaktır.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

18.02.2021

Port Bagaj Nedir

11.10.2024

Ehliyet İçin Gerekli Olan Sağlık Raporu Nasıl Alınır

29.08.2022

Kestel Sürücü Kursları – Kestel Ehliyet Kursları

30.01.2023

İcraya Düşmüş Araba Nasıl Alınır