Bükülmüş Jant Nasıl Düzeltilir

ABONE OL
Bükülmüş Jant Nasıl Düzeltilir

Jant, tekerleğin hayati bir parçasıdır. Aksların etrafında döner ve arabanın hareket edebilmesi için lastiği yerinde tutar. Jantların iki kullanımı olduğu bilinmektedir. Birincisi sürtünmeyi azaltmaya yardımcı olmak ikincisi ise kaldıraç sağlamak.

Lastik veya tekerlekle ilgili herhangi bir sorun oluşmamasını sağlamak için aracın jantları her zaman çok iyi olmalıdır. Bir jantın bükülmesinin onlarca nedeni vardır. Örneğin; bordürlere, çukurlara veya hız tümseklerine sert girmek, korozyon ve havası düşük lastiklerle yola devam etmek. Eğilmiş bir jantın belirtileri arasında kötü yol tutuşu, direksiyonda titreşimler, lastiklerin havasının inmesi ve jantta gözle görülür hasar vardır.  

Bükülmüş Bir Jantla Araç Kullanılabilir mi?

Cevap hayır. Eğilmiş jantla sürüş, lastiğinizin hava basıncının zamanla düşmesine neden olabilir. Ciddi bir kazaya neden olabilecek bir lastiğin patlaması güvenliğinizi tehlikeye atabilir. Bükülmüş jantla yola çıkmak tehlikeli olabilir.

Arabanın jantlarının sadece estetik amaçlı olduğunu düşünen birçok insan var. Jant, boyutunu veya stilini değiştirerek araba için yeni bir görünüm oluşturulsa da aslında bundan daha fazlasını yapar. Yukarıda da belirtildiği gibi, sürtünmeyi azaltmaya yardımcı olur ve kaldıraç sağlar.

Çelik jantlar, alüminyum alaşımlı jantlar ve karbon fiber jantlar olmak üzere üç farklı jant türü vardır. Çelik jantlar en uygun fiyatlı olanlardır ve jant kapakları ile satılır. Alüminyum alaşımlı jantlar, dayanıklılık ve satın alınabilirliği bir araya getirdiği için en popüler jantlardır; karbon fiber jantlar ise hafif bir tasarıma sahiptir ve daha dayanıklı oldukları bilinir.  

Jantın Bükülmesine Neden Olan Nedir?

Eğilmiş jantlı bir arabanın kullanılması güvenli kabul edilmez. Bükülmüş bir jant genellikle darbeden kaynaklanır. Jantınızı zamanla bükülmeye duyarlı hale getirebilecek başka hasarlar da vardır. Eğilmiş bir janta neyin neden olduğunu anlamanız ve bilmeniz önemlidir, böylece olmasını önleyebilirsiniz. İşte bükülmüş bir jantın en yaygın nedenlerinden bazıları şöyledir:

Hız tümseklerine, çukurlara, kaldırımlara ve diğer yol tehlikelerine girmek veya bunları aşmak.

Bükülmüş bir janta sahip olmanızın nedeni çukurlar da olabilir. Jantlarınızda hasarlara ve bükülmelere neden olabilecek büyük ve derin çukurlara sahip yollar var. Genleşme ve büzülmeler, sıcaklık farklılıkları ve su sızıntıları nedeniyle çukurlar oluşabilir. Bu çukurlardan bazıları zararsız ve küçük görünse de, bunlara girerken veya üzerinden geçerken dikkatli olmalısınız.   

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi almak için https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

22.02.2021

Otobüs Şoförü Nasıl Olunur

15.09.2022

SRC Belgesi Nedir, Kimler SRC Kursuna Katılabilir

23.10.2020

Annelerin Çocuklarına Öğretmesi Gereken 18 Trafik Kuralı

22.03.2022

Sürücü Kursu İş İlanları