Çekici Araca Zarar Verirse Ne Olur

ABONE OL
Çekici Araca Zarar Verirse Ne Olur

Aracınızı yolda herhangi bir yere bıraktınız, ancak tekrar geldiğinizde aracınızın hatalı park nedeniyle otoparka çekildiğini öğrendiniz. Evet bir sürücü için bu durum oldukça tatsız, fakat işin daha da can sıkan tarafı aracınızı almaya gittiğinizde gördüğünüz manzara olabilir. Çünkü bazı sürücüler araçları otoparka çekilirken zarar gördüğünden şikayet ediyor.  Örneğin jantlarda çizik olabiliyor, ya da kaportada çizik ya da eğik olabiliyor. Hatta bazen daha büyük hasarlarla da karşılaşılabiliyor.

Araçların çekilirken hasar görmesinin en önemli nedeni çekici görevlilerinin çoğunun araç çekmekle ilgili yeterli bilgiye sahip olmamasıdır. Bu nedenle özellikle çekme esnasında aracın yürüyen aksamına zarar veriliyor. Özellikle çekilen araç otomatik ise bu durumda hasar ihtimali daha da yükseliyor.

Peki, aracınız çekilirken hasar gördüyse ne yapabilirsiniz?

Genelde sürücüler böyle bir durumla karşılaştıklarında hasarı otopark görevlilerine gösterdiklerinde durum kabul edilmiyor. Hatta böyle bir durumda en kötüsü de “kimi kime şikayet edeceksin” düşüncesidir. Ancak burada çok az bilinen bir bilgi var ki aracınız çekilme sırasında zarar görürse hasar bedeli tekrar geri alınabilir. Ancak bunu yapabilmeniz için işin peşini bırakmamanız gerekiyor.

Araç çekmeyle ilgili yönetmelikte, bir araç hangi durumlarda çekilebilir, nereye çekilebilir, ne şekilde çekilebilir ve çekici görevliler nerelere dikkat etmesi gerekir açık bir şekilde belirtilmiştir.

Çekilirken aracı zarar görmüş olan bir sürücü olayın peşini bırakmayarak dava açtığında kazanabiliyor. Hatta bu dava sonucunda önemli miktarda tazminatta alınabiliyor.

Aracınız Çekilirken Hasar Görürse Ne Yapmalısınız?

Eğer böyle bir durum başınıza gelirse o zaman yapmanız gerekenler şöyle olmalıdır:

Aracınızın hasar gördüğü yerler tespit edilerek fotoğraflanması gerekir. Eğer mümkün ise bir tanığın olması işinizi çok daha fazla kolaylaştıracaktır.

Aracınızın kaskosu varsa kasko şirketine ihbarda bulunabilirsiniz. Eğer kaskonuz yoksa siz aracınızı çeken işletmeye doğrudan tazminat davası açabilirsiniz. Dava öncesinde Sulh Hukuk Mahkemesine bilirkişi tespiti için başvuru yapmak gerekiyor. Bu şekilde daha iyi sonuçlar alınabilir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

13.01.2021

Fren Diski Nedir, Ne İşe Yarar

23.11.2022

Türkiye’de Üretilen Araçlar Hangileri

19.08.2020

Kasko Ne Zaman Bozulur

12.10.2022

Kış Lastikleri Ne Zaman Değiştirilir