Çift Bölgeli Klima Nedir

ABONE OL
Çift Bölgeli Klima Nedir

Otomobiller tasarımından güvenliğe kadar birçok özelliğe dikkat edilerek geliştirildiği gibi iç tasarımlarında ve donanımlarında da önemli yeniliklere sahip olarak üretilmektedir. Bir aracın iç bağlantıları sürüşü konforlu hale getirirken ferah bir ortam sağlanmasına imkan tanıyan sunroof ise artık lüks bir tercih olmaktan da çıkmıştır.

Bunlar sürüş güvenliğini ve konforunu artırırken yeni nesil klima sistemleri ise özellikle orta ve üst segment araçlarda yolculara konforlu bir seyahat imkanı sağlıyor. Otomobillerde kullanılan klima sistemleri farklı niteliklere sahip olabilir. Bunlar arasında çift bölge klima sistemi de vardır.

Çift Bölgeli Klimanın Doğuşu

Teknolojinin gelişmesiyle otomobillerdeki klima sistemleri değişti. Geçmiş yıllarda sadece soğuk havalarda aracın içerisini ısıtmak için kullanılan araç içi sistemler, zamanla her türlü havada aracın içerisi için en iyi sıcaklığı ayarlayabilen ve klima adı verilen sistemlere çevrildi. Son yıllarda ise otomobillerin sadece bir ulaşım aracı değil, mobilite ekosisteminin bir parçası haline gelmesi ve konfor alanı olarak kabul edilmesiyle bu yönde teknolojiler sunulmaya başladı. Çift bölgeli klima teknolojisi de bu kapsamda ortaya çıkan teknolojiler arasında yer alıyor.

Çift Bölgeli Klima Nedir?

Sıcaklık ve soğukluk kişiye göre değişkenlik içeren bir durumdur. Bunun içinde çift bölgeli klimalar bu ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak üretilmiştir. Çift bölgeli klima araç içerisinde sıcaklık algısını dengelemek amacıyla geliştirilmiş olan bir sistemdir. Yani sürücü daha soğuk bir hava olmasını isterken yan yolcu daha hafif bir serinlik isteyebilir.

Çift Bölgeli Klima Nasıl Çalışır?

Çift bölgeli klimada hedef her tarafa farklı sıcak ve soğukluk sunabilmektir. Yani aynı anda iki farklı sıcaklık ayarı olan bu sistemde aracın sağı ya da solu farklı iklimlendirilebilir.

Çalışma sistemi farklı olsa da nasıl çalıştırılması gerektiği de oldukça basittir. Özelleştirilebilir panel bulunan bu sistemlerde her iki taraf içinde kontrolün sağlanabildiği ayrı bir gösterge vardır. Bu sayede hangi tarafı ne kadar ısıtmak ya da soğutmak istiyorsanız tek bir tuşla yapabilirsiniz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.05.2022

Elektrikli Araçların Batarya Ömrü Nasıl Uzatılır

12.11.2021

Sürücü Belgesi Başvuru Randevusu

24.08.2021

Bükülmüş Jant Nasıl Düzeltilir

16.12.2020

Modern Bir Karavanda Olması Gereken Güvenlik Teknolojileri