Çift Bölgeli Otomatik Klima Nedir

ABONE OL
Çift Bölgeli Otomatik Klima Nedir

Yazın güzel taraflarının yanı sıra insanları rahatsız eden yönleri de var. Örneğin otomobil kullanırken bunaltıcı sıcak sizi araç içinde çok rahatsız edebilir. Aracın içini serinletmek için kullanılan klima ise sizi bu dertten kurtaracaktır. Eski model araçlarda otomobilde hava üfleyen fan gibi basit klima sistemleri varken, bugün daha gelişmiş klima sistemleri vardır. Örneğin klimalar çift bölgeli olarak çalışabilir ve bu da araç içindeki konforun artmasına imkan sağlar.

Çift Bölgeli Otomatik Klima Nedir?

Klima sistemlerinin amacı araç içindeki sıcaklığın ideal seviyede kalmasını sağlamaktır. Ancak bazı klimalar sıcaklığın homojen dağılımı sağlayamamaktadır. Bu sebeple çift bölgeli klima sistemleri yeni nesil otomobillerde kullanılan önemli bir sistem olarak kaşımıza çıkmaktadır.

Çift Bölgeli Klima Nasıl Kullanılır?

Çift bölgeli klimalar aynı anda iki ayrı sıcaklık ayarı yapabilmeye imkan tanımaktadır. Yani araca bindiğinizde sistemi aracın sağını ya da solunu ayrı olacak şekilde serinletebilmenizi sağlamaktadır. Örneğin aracın bir tarafı 5 derece olurken diğeri 8 derece olabilmektedir. Çift bölgeli klima sistemi otomatik olarak çalışır ve sizin yapmanız gereken tek şey her iki taraf için de uygun sıcaklık ayarını yapmaktır.

Bu işlem yalnızca sıcaklık ile sınırlı kalmayarak fan ve üfleme ayarlarında da farklı seçenekler sunabilmektedir. Bu durum hem sürücünün hem de yolcuların seyahat kalitesinin yükselmesine imkan vermektedir.

Çift Bölgeli Otomatik Klima Sistemini Kullanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Çift bölgeli otomatik klimalar sürücü ve yolcular için konfor sağlıyor olsa da bu klimaları kullanırken dikkat etmek gerekiyor. Özellikle yaz aylarında klimayı yüksek güçte çalıştırmamanız gerekiyor. Araca biner binmez klima kullanmak yerine aracın içini önce havalandırıp daha sonrasında klimanızı çalıştırmanız gerekiyor. Eğer bunu yapmazsanız klimanın sahip olduğu gücü boşa harcayarak klimaya zarar verebilirsiniz.

Sürücü tarafındaki camın buğulanmasını önlemek için ısının yavaş yavaş yükselmesini sağlamalısınız.

Klimaların yakıt tüketimini artırdığı söylenir ancak hareket halindeyken aracın camlarını açarak yolculuk yapmak klima açmaktan daha fazla yakıt tüketimine neden olur.

Otomobil haberleri hakkında merak ettiğiniz https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

15.01.2021

Acemi Sürücüler İçin Kolay Park Etme Yöntemleri

07.10.2020

Arabadan Gelen 7 Ses Ne Anlama Geliyor

10.07.2020

Bazı Otomobillerin Arka Camları Neden Tam Açılmaz

01.12.2021

Direksiyon Sınavından Neden Kalıyoruz