Cilalı Oto Şampuanı Nasıl Kullanılır

ABONE OL
Cilalı Oto Şampuanı Nasıl Kullanılır

Kaliteli hizmet vermeye odaklanmış olan yıkama firmaları cilalı yıkama kullanımına önem veriyor. Yalnızca araba yıkama değil, bir çok otomobil sahibi de cilalı yıkama ürünlerini kullanarak araçlarını daha parlak ve daha temiz hale getiriyor.

Cilalı oto şampuanlarının otomobil kullanıcıları tarafından ilgi görüyor olması bu alanda birçok üreticinin de hizmet vermesine neden oldu. Bunun için bu tür bir ürün seçerken dikkat edilecek önemli birtakım hususlar vardır. 

Cilalı Oto Şampuanı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Cilalı oto şampuanı alırken mutlaka amacına göre bir ürün seçilmesi gerekir. Yani klasik olan fırçalı oto şampuanları ya da fırçasız olan köpük şampuanlarının alınmamasına özen gösterilmelidir.

Klasik Cilalı Fırçalı Süngerli Oto Şampuanı

Cilalı oto şampuanlarının özelliği diğer şampuanlara göre daha düşük köpük yoğunluğuna sahip olmasıdır. Parlaklığı sağlayan bileşenler köpük oluşturan maddelere ters tepki oluşturduğu için köpürme yoğun olmaz. Köpük oranının düşük olması aracın temiz olmayacağı anlamına gelmeyeceği gibi daha iyi bir temizlik sağlar.

Klasik oto şampuanı seçerken dikkat edeceğiniz en önemli husus nötr ph değerinde olmasıdır. Bu sayede ellerinize zarar vermeyen bir ürün seçmiş olursunuz.

Fırçasız Cilalı Oto Köpük Şampuanı

Yeni nesil yıkama maddelerinden olan fırçasız cilalı oto köpük şampuanı ürünlerini birçok oto yıkama ve benzin istasyonlarında görebilirsiniz. Bunun yanı sıra internet üzerinden de alabileceğiniz birçok site var. İnternetten alırken içeriğini görebilmeniz konusunda size daha fayda sağlayacaktır.

Fırçasız Cilalı Oto Köpük Şampuanı Kullanırken Nerelere Dikkat Edilmelidir?

  • Aracı iyice suyla ıslatmalısınız
  • Eğer araç uzun yoldan gelmiş ise yorgun ve sıcak olacağından dolayı aracın dinlenmesini ve soğumasını beklemelisiniz.
  • Fırça kullanmayacağınız için ürünü bir bar basınç makinesiyle aracın üzerine püskürtmeniz gerekir. Fırça ve sünger kullanmayacağınız için bu makine olmadan evde yıkamanız söz konusu olmayacaktır.
  • Tüm aracı köpük ile kapladıktan sonra bir süre boyunca beklemelisiniz, köpük aşağı doğru inerken aracın üzerindeki kiri de indirecektir. 3–5 dakika bekledikten sonra ilk köpüğü sıktığınız yerden itibaren aracı suyla yıkayabilirsiniz.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

07.01.2021

İkinci El Araç Garanti Sigortası Nedir

06.05.2022

Antalya Konyaaltı Sürücü Kursları - Konyaaltı Ehliyet Kursları

10.05.2022

C Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, C Sınıfı Ehliyet Nedir

15.11.2022

Yerli Otomobil TOGG ve Türkiye'nin Yerli Otomobil Tarihi