D1E Sınıfı Sürücü Belgesi Nedir, D1E Sınıfı Ehliyet Nedir
D1E ehliyet sürücü adaylarının araştırdığı ehliyet türlerinden biridir. D1E sürücü belgesi almak isteyen sürücü adayları hangi araçları kullanabileceklerini merak etmektedir. D1E ehliyet nedir, D1E ehliyet hangi araçları kullanır, D1E ehliyet alma şartları nelerdir? sorularına yanıt arıyor olabilirsiniz. İşte, D1E ehliyet hakkında bilinmesi gerekenler.
D1E Ehliyet Nedir?
D1E ehliyet nedir sorusu sürücü adayları tarafından merak edilir. D1 ehliyet minibüs kullanmak için verilen bir ehliyet çeşididir. D1E ehliyet ise D1 ehliyet ile kullanılabilecek olan araçlara takılan ve belirli kiloyu geçen römorktan oluşan birleşik araçları kullanmaya izin verir. D1E sınıfı sürücü belgesi römork takılı bileşik D1 sınıfı araç kullanma ehliyet türüdür.
D1E Ehliyet Hangi Araçları Kullanır?
D1E ehliyet hangi araçları kullanır sorusu sürücü adayları tarafından merak edilmektedir. D1E ehliyet sahip olanlar minibüs kullanabilmektedir. Bu noktada yolcu sınırlamasına dikkat etmek gerekmektedir.
D1E ehliyet ile kullanılabilecek araç sayısı oldukça sınırlıdır. D1E ehliyet ile kullanılabilecek araçlar B, B1, BE, D1, F ve M ehliyet ile kullanılabilen araçlardır. D1E ehliyet aşağıdaki araçları kullanabilir;
- Aracın güvenle taşıyabileceği şekilde 3.500 kg ağırlıktaki römorklar ve römork takılı araçlar,
- C1 ehliyet araçlarına takılan ve yük ağırlığı en az 750 kg olan römorktan meydana gelen birleşik araçlar
- Otomobil
- Minibüs
- Traktör
- Kamyonet
- Motor bisiklet
D1E sınıfı sürücü belgesi ile kullanılacak araçlarda koltuk sayısı sürücü koltuğu da dahil olmak üzere en fazla 17 olabilir.
D1E Ehliyet İçin Yaş Sınırı Kaçtır?
D1E ehliyet alabilmek yaş koşuluna bağlanmıştır. D1E ehliyet alabilmek için 21 yaşını doldurmuş olmak gerekir. Ayrıca en az B grubu ehliyete sahip olmak gerekir.
D1E Ehliyet Geçerlilik Süresi Kaç Yıldır?
D1E sınıfı ehliyetin geçerlilik süresi de özel şartlar arasındadır. D1E ehliyet geçerlilik süresi 5 yıl olarak belirlenmiştir.
D1E Ehliyet Nasıl Alınır?
D1E ehliyet alabilmek için ilk aşamada sürücü kursuna kayıt yapmak gerekir. Sürücü kursuna kayıt yaptırdıktan sonra teorik eğitim alınır. Teorik eğitimin ardından yazılı sınav yapılmaktadır. MEB tarafından yapılan e-sınavda 70 ve üzeri puan alan sürücü adayları direksiyon sınavına katılım sağlayabilir.
Direksiyon sınavına girebilmek için direksiyon eğitimini tamamlamak gerekir. Direksiyon eğitimini tamamlayan sürücü adayları belirlenen tarihte direksiyon sınavına katılır. Direksiyon sınavını geçen adaylar ehliyet sahibi olmayı hak kazanır.
D1E ehliyet alabilmek için gerekli evraklar şu şekildedir;
- Sağlık raporu
- Kan grubu kartı
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- Öğrenim belgesi
- Adli sicil kaydı
- 2 adet biyometrik fotoğraf
D1E Ehliyet Harç Ücreti – D1E Ehliyet Fiyatları
D1E ehliyet fiyatları sürücü adayları tarafından merak edilmektedir. D1E ehliyet için ehliyet harç ücreti ödenmelidir. D1E ehliyet harç ücreti 1.863,70 TL’dir. D1E ehliyet için ödenmesi gereken değerli kağıt bedeli 280 TL, vakıf payı ise 60 TL’dir. Ehliyet alabilmek için ödenmesi gereken tutar ise 2.203,70 TL’dir. D1E ehliyet fiyatı kapsamında sürücü kursu ücretinin de bulunduğunu belirtmek gerekir. D1E sürücü belgesi fiyatları kapsamına sürücü kursunu da eklemelisiniz.
Ehliyet sınıfları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.