Debriyaj Ömrünü Nasıl Uzatabilirsiniz

ABONE OL
Debriyaj Ömrünü Nasıl Uzatabilirsiniz

Pek çok insanın ayağını debriyaj pedalına basılı tutma gibi kötü bir alışkanlığı vardır. Bu gerçekten kötü bir alışkanlıktır, çünkü debriyaja en ufak bir temas bile baskı plakalarının zarar görmesine, gereksiz aşınma ve yıpranmasına neden olur. Bu yüzden debriyajı kullanırken ayağınızı gerekmediği sürece debriyaja basılı tutmayın.

Fren ve Debriyaja Aynı Anda Basmayın

İnsanların yaygın olarak yaptığı yanlışlardan biride, yavaşlarken fren ve debriyaj pedallarına aynı anda basmalarıdır. Bu sadece gereksiz debriyaj kullanımına neden olmakla kalmaz, aynı zamanda yükü motordan uzaklaştırarak çok fazla frenleme gücünden de ödün vermenize neden olur. Debriyajı yalnızca vites değiştirmek gerektiğinde kullanın. Frene bastığınız anda debriyaja basılı tutmak hızınızı düşürebilir ve kazaya neden olabilir.

El Frenini Debriyajı Değil Eğimlerde Kullanın

Yokuşta dur kalk yapmanız gerektiğinde debriyajı geri kaçırmamak için kullanmamalısınız. Bazı sürücüler yarım debriyaj yaparak araçlarını geriye kaçırmak istemeyebiliri. Bu zor bir durumdur biliyoruz, fakat biraz uygulamayla kolaylıkla üstesinden gelinebilir. Yokuşta kalkmanız gerektiğinde debriyaj yerine el frenini kullanın ve ayağınızı frenden çekin. Yani aracı kaldırmak için gaza basarken debriyaj ve el frenini kademeli olarak bırakın. Bu teknik karmaşık görünebilir, ancak biraz pratikle doğal gelmeye başlayacaktır.

Motor Freninden Kaçının

Debriyajın ömrünü nasıl uzatabileceğinize dair son ipucu olarak, tartışmalı motor freni konusuna değinmek istiyoruz. Pek çok insan arabalarını yavaşlatmak için motor freni kullanıyor. Bu durum bazı durumlarda işe yarayabilirken, debriyajın ömrünü gerçekten azaltıyor. Yani doğru devir seviyesini yakalayamadığınız da motor freni debriyajın ömrünü azaltacaktır.

Motor freni motosikletlerde faydalıdır, ancak otomobiller için 4 tekerleğin frenleme kuvveti ve aracın ağırlığı sizi yavaşlatmak için yeterlidir. Belirli durumlarda motor frenini kullanabilirsiniz. Örneğin, bir yokuştan iniyorsanız ve frenlerinizi kullanmanın kaymaya neden olabileceğini düşünüyorsanız, motor frenini kullanabilirsiniz. Genel olarak, motor freni yerine frenlerinize daha fazla güvenmeye çalışın.

Debriyaj, görevi büyük ve çok fazla olan parçalardan biri olmasına karşın maliyet bakımından pek çok parçaya göre uygundur.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

14.10.2020

Arabanız Kontrolden Çıkıyorsa Ne Yapmalı

06.11.2020

LPG Bakımı Ne Zaman Yapılır

04.10.2022

Alkolden Ehliyet Kaptırma Cezası Nereye Ödenir

28.10.2021

Eski Ehliyet Nasıl Değiştirilir? 2022