Deri Araba Koltuğu Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır
Deri araba koltuğu bakımı ve temizliği önemlidir. Çünkü deri koltuklara ne kadar iyi bakarsanız hem estetik güzelliğini korumaya devam eder hem de size ekstra tamir masrafı açmaz. Deri bir koltuğun yırtılması ya da yıpranması demek tamir için temizlikten daha fazla para harcayacağınız anlamına gelir.
Deri araba koltuğu temizlerken nelere dikkat edilir?
Deri araba koltuğu temizliği evdeki temizlik ürünleri kullanılarak yapılabilir. Bunun için çamaşır deterjanı ve sirke gibi ürünler tercih edilebilir. Araba deri koltuk bakımı yapmaya başlamadan önce kullanacağınız temizlik ürününü küçük bir parça üzerinde denemeniz sağlıklı olacaktır. Çünkü bazı temizlik ürünleri deriye zarar verecek kimyasallara sahip olabilir. Bu da siz temizlemeye çalışırken koltuğun daha kötü olmasına neden olacaktır.
Araba deri koltuğu temizliği önce minder ve sırt bölgesinden başlanması gerekir. Bu bölgelerde bulunan dikişlerin arasına toz ve kir gireceğinden süpürge ile çekilmesi gerekir.
Piyasa da araç deri koltuk bakımı için kullanabileceğiniz solüsyonlar vardır. Bu solüsyonlardan alarak temizliği daha pratik bir hale getirebilirsiniz.
Aşağıda araba deri koltuk temizliği püf noktaları bulunmaktadır. Bu püf noktalara uygun hareket ettiğinizde aracınızdaki deri koltuklarınıza zarar vermezsiniz.
Yukarıda belirttiğimiz sprey losyonları kullanarak temizlik yapacaksanız fırça kullanmalısınız. Losyonu koltuğun her bölgesine eşit bir şekilde dağıtıp fırça kullanarak ovalamalısınız. Bu losyonun derinin gözeneklerine kadar inmesine ve bu sayede kirlerin daha iyi çıkmasına neden olacaktır. Eğer temizlik sırasında evdeki bir temizlik ürününü kullanacaksanız o zaman ılık su kullanmanız gerekiyor. Bir şişe içerisine ılık su koyup şişeye bir çay kaşığı deterjan ekleyip bu şekilde temizlik işlemine geçebilirsiniz.
Araba deri koltuğu nasıl temizlenir? sorusu ise burada çok önem taşıyor. Bu sorunun yanıtını verirken önceliğinizin deriye zarar vermemek olduğunu hatırlatalım. Bunun için temizlik esnasında kullandığınız bez ya da süngerlerin asla sert olmamasına dikkat etmelisiniz. Çünkü bu malzemeler derinin yıpranmasına neden olacaktır.
Temizlik işleminin tamamlanmasının ardından deri koltuğu 4-6 saatlik kurumaya bırakmanız gerekir.
Araba deri koltuk temizliği zahmetli de olsa doğru yöntemleri ve malzemeleri tercih ettiğinizde kısa sürede başarılı sonuçlar alabilirsiniz.
Ehliyet ve sürücü kursları hakkında detaylı bilgi almak isterseniz https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.