Deri Döşemedeki Çatlaklar Nasıl Giderilir
Sürücülerin büyük bir çoğunluğu estetik görüntüsünden dolayı araçlarında deri döşeme olmasını tercih eder. Kozmetik açıdan aracın güzel görünmesini sağlayan deri koltukların ise avantajlarının yanı sıra dezavantajları da vardır. Örneğin kışın deri koltuk olan bir araca bindiğinizde iç döşemeler daha soğuk olur ve ısınmak için zaman geçmesi gerekir. Rahatsızlık veren bu durumla ilgili olarak lüks otomobil üreticileri koltuk ısıtması yaparak durumu çözmeye çalışmışlardır.
Deri koltuklarla ilgili sorunlardan bir tanesi de çatlaması ve yırtılmasıdır. Zamanla yıpranan deri ya da herhangi bir nesnenin deri döşemeye takılması derinin yırtılmasına neden olabilir. Sorunu büyümeden çözmek mümkündür. Maliyetli bir işlem olsa da aracın kozmetik görüntüsünün bozulmaması açısından aşağıda bahsedeceğimiz yöntemler uygulanarak deri koltukların tamir işlemi gerçekleştirilebilir.
Deri Koltuk Tamiri
Deri koltuk tamir edildikten sonra ilk haline tekrardan geri döndüğünden dolayı anlaşılması söz konusu değildir. Bunun için aslında ödeyeceğiniz paraya da değen bir işlem demek yerinde olacaktır.
Peki deri tamirinde hangi yöntemler kullanılır?
Yama Uygulaması
Yama işlemini yapabilmenin anahtarı, aynı rengin tutturulmasıdır. Bunun için acele etmeden aynı rengi bulmak gerekir. Yama çatlak ya da yırtık olan bölgeye uygulanacağından dolayı yıpranmış olan bölgeden biraz daha büyük bir parça kesilir. Hasarlı olan bölgenin kenarları yağlı kağıt ile kaplanarak yapıştırıcının değmemesi için koltuğun diğer bölümleri korumaya alınır. Yama olan kenara yapıştırıcı sürülere deri üzerine yapıştırılır. Bu işlem kısa süren ancak dezavantajı dışarıdan bakıldığında fark edilebiliyor olmasıdır.
Sıvı Deri Dolgusu
Derinin tamir edilmesinde kullanılan diğer bir malzeme de sıvı deri dolgusudur. Bu dolgu özellikle çatlak ve yıpranmış olan derilerde kullanılır. Sıvı olduğundan aynı rengin tutturulup tutturulmadığının anlaşılması için önce bir bölgede uygulama yapılır bu sayede renk testi sağlanmış olur. Cila uygulamaya geçmeden önce derinin silinmesi ve temiz olması gerekir. %30 oranında suyla seyreltilen cila sünger yardımıyla çatlak ya da yıpranmış bölgeye sürülür.
Deri Döşeme Tamir Kiti
Piyasada hazır olarak satılan deri tamir kitleri vardır. Döşemeye uygun bir renk seçildikten sonra uygulama yapılacak alan sabunlu suyla temizlenir ve yırtık olan bölgenin arkasına kumaş yapıştırılarak bu kumaşın üzerine kitin yapıştırılması sağlanır.
Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.