Dikkatsiz Dağınık Araç Kullanma Nedir

ABONE OL
Dikkatsiz Dağınık Araç Kullanma Nedir

Telefonla konuşmak, mesaj atmak, yemek yemek, insanlarla konuşmak, müzik dinlemek, navigasyon sistemi ile uğraşmak gibi sürücünün dikkatini aracın dışında başka yöne çeviren herhangi bir faaliyete dikkati dağılmış bir şekilde araç kullanmak denir.

Cep Telefonu Kullanmak

Özellikle araba kullanırken cep telefonuyla mesaj yazmak en endişe verici dikkat dağıtma yöntemidir. Mesaj yazarken veya okurken ister istemez gözleriniz 5 saniye boyunca yoldan ayırır. Saatte 55 km hızla giderken 5 saniye gözlerinizin kapalı olması ise büyük bir futbol sahası boyunca aracınızı gözünüz kapalı bir şekilde sürmekle eşittir. Araç kullanırken yola dikkatinizi vermediğiniz sürece güvenli bir sürüş asla sağlamazsınız.

Sürüş sırasında cep telefonu kullanmak, çok büyük ölüm ve yaralanma potansiyeli yaratır.  

Müziğe Kendini Kaptırmak

Araç kullanırken hepimizin yapmış olduğu hatalardan biri müzik dinlemektir. Evet, müziği biz alçak sesle dinlediğimizde kendimizi güvende zannediyoruz, ancak çalan bir müzik hafifte olsa kendinizi müziğe kaptırdığınızda ister istemez dikkatiniz dağılır ve refleksleriniz azalmaya başlar. Özellikle yüksek sesle müzik dinliyorsanız bu durumda dış uyaranlara yani kornalara karşı da kendinizi kapatırsınız. Bu da sizin kaza ihtimalinizi artırır.

Direksiyonda Bir Şeyler Yemek

Eğer kendinizi aç hissediyorsanız o zaman bir kenara çekip yemek yemek daha mantıklı olacaktır. Çünkü direksiyonda yemek yediğiniz zaman elinizdekine odaklanırsınız. Özellikle bir şeyler içmek dökülme ihtimali olduğundan dolayı ani hareket etmenize neden olacaktır.

Gençler Daha Dikkatsiz

Gençler dikkat dağınıklığı konusunda tam bir adaydır. Özellikle bir grup arkadaşıyla seyahat eden gençler dikkatini yoldan çok fazla uzaklaştırırlar. Eğer yeni ehliyetini almış çocuğunuza aracı arkadaşlarıyla gezmesi için vermeyi planlıyorsanız bir kez daha düşünmek için vaktiniz var. Çünkü Türkiye’de bu ailelerin yaşadığı en büyük problemlerin başında gelir.

Ailelere Öneri

Gençlere araba teslim etmeden önce anne ve babaların sürüş konusunda örnek olması çok önemlidir. Asla dikkat dağınık bir şekilde araç kullanmaması ve sürüşle birlikte gelen tüm sorumluluklar hakkında onlara bilgi vermesi gerekir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

04.07.2023

Köprü ve Otoyol Geçiş Ücretleri 2023

26.04.2021

Yetersiz Ehliyetle Araç Kullanma Cezası Nedir? 2021

01.09.2021

Turbo Arızası Belirtileri ve Turbo Tamir Ücreti

05.07.2021

Ehliyet Dersleri Kaç Gün Sürüyor? 2022