Direksiyon Bakımı Nasıl Yapılır

ABONE OL
Direksiyon Bakımı Nasıl Yapılır

Bir otomobilin içerisinde en fazla temas edilen bölge direksiyondur. Direksiyon doğrudan güneş ışınlarına maruz kaldığı için de araç içerisinde en çok yıpranan parçadır. Bunun için üreticiler direksiyonda kullanılan malzemelerin kaliteli olmasına özen gösterirler. Otomobilde bulunan direksiyon neredeyse otomobilin ömrü kadar dayanıklıdır. Direksiyona gerekli özeni gösterdiğinizde ve düzenli bakımını yaptığınızda yıpranmadan yıllarca kullanmaya devam edebilirsiniz.

Direksiyondaki Lekeler

Direksiyonda meydana gelen lekelerin nedeni doğru bakımın yapılmamasıdır. Doğru bakım yapılmayan direksiyon zamanla yıpranmaya başlar ve formunu kaybeder. Sürücünün alacağı önlemle birlikte koruyucu malzemelerin kullanımı direksiyondaki lekelerin önüne geçecektir. Örneğin sürücü direksiyona geçmeden önce ellerini mutlaka yıkaması gerekir. Bu sadece direksiyonun ömrünü uzatmakla kalmaz aynı zamanda hijyenik olmasını da sağlar.

Direksiyona bulaşan yağ, çamur, kan ve boya gibi çıkması zor olan lekeler direksiyon üzerindeki malzemeye de zarar verecektir. Yani bazen önemsiz gibi görünen bir leke zaman geçtikçe büyüyerek daha problemli hale dönüşebilir.

Direksiyon bakımı yapılırken güçlü kimyasallar kullanmamak gerekir. Bu kimyasalların sürekli kullanımları direksiyondaki malzemenin bozulmasına neden olacaktır.

Direksiyon Bakımında Kaliteli Malzemenin Önemi

Bazı direksiyon temizleyici ürünler içerdikleri alkol nedeniyle direksiyona zarar verebilmektedir. Bunun için direksiyon bakım seti gibi içeriğinde alkol olan ürünleri kullanmamak sağlıklı olacaktır.

Direksiyon bakımı esnasında kullanacağınız malzemeleri önceden tanıyor olmanız önemlidir. Piyasada ucuza kalitesiz malzemelerin satıldığını da biliyoruz. Dolayısıyla bu tür ürünler belki bir süreliğine direksiyonunuzun bakımlı görünmesini sağlayacaktır, ancak ilerleyen zamanda direksiyonun formunun bozulmasına neden olur. Bu nedenle bu tür ucuz olan bakım ürünlerini tercih etmemek gerekir.

Deri Direksiyon Hassas Bakım İster

Direksiyon her ne kadar dayanıklı malzemeden yapılmış olsa da hassas bir bakım gerektirir. Deri bir direksiyona sahipseniz deri temizleyici sıvıların kullanılması faydalı olacaktır. Bu tür direksiyonlar için özel bakım kremleri satılmaktadır. Kremler ayda ya da iki ayda bir direksiyona uygulayarak hem derinin temizliği hem de bakımı yapılabilir.

Yıpranmış Deri Direksiyon Boyanır mı?

Yıpranmış bir görüntüye sahip olan deri direksiyon eski haline getirilebilmek için aynı renkte boyanabilir. Ancak boyama işleminin mutlaka bu alanda uzman birileri tarafından yapılması gerekir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

09.06.2021

Ehliyet Nasıl Çıkarılır? 2022

19.04.2021

Hyundai İ20 1.4 CRDi Jump Dizel (Manuel) İncelemesi

27.04.2021

Türkiye’ye Tesla Ne Zaman Gelecek

05.08.2020

Kasko Sigortasında Fiyat Farkı