Direksiyon Dersi Ne Zaman Başlar
Ehliyet almak isteyen bir aday öncelikli olarak sürücü kursuna kaydını yaptırması gerekir. Kayıt işlemi sonrasında 1 hafta süren bir teorik eğitim süreci başlar. Bu eğitim sürecinde adaya trafik, motor, ilk yardım gibi dersler gösterilir. Aday bu eğitimlerin ardından e-sınava girer ve başarılı olursa artık direksiyon eğitimi alabilmenin zamanı gelmiş demektir.
Direksiyon dersleri e-sınav sonrasında başlar. Verilecek olan dersin eğitim saati ise alınacak ehliyet sınıfına göre farklılık gösterir. Bu ders saatleri ve sınıfları hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız Kaç Saat Direksiyon Eğitimi Veriliyor? Başlıklı makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.
B sınıfı ehliyet alacak bir sürücü için konuşacak olursak direksiyon sınavı öncesinde toplam 14 saat ders almak zorundadır. Bu ders saatini eğer ki sürücü kursu vermek istemezse bu durumda ilgili kurs hakkındaki şikayetinizi de yapabilirsiniz.
14 Saatlik Eğitim Direksiyon Sınavı İçin Yeterli mi?
İlk kez araç kullanıyorsanız bu durumda 14 saatlik eğitim size yetmeyebilir. Ancak burada farklı bir durum söz konusu olabilir. Çünkü bazı insanlar kendilerine gösterileni hemen kavradıkları için 6 saatte de araç kullanmayı çözebiliyorlar. Sürücü kursu eğitiminizi dikkatlice takip ettiğinizde ve direksiyon hocanızın size söylediklerini tam olarak anladığınızda normal şartlarda 14 saatlik eğitim size yeterli olacaktır. Ancak bu 14 saatlik eğitimin trafiğe çıkabilmek ya da trafikte usta bir sürücü olduğunuzu iddia edebilmek için yeterli olmadığının altını çizelim. Bu 14 saatlik eğitim içerisinde size öğretilecek şey aracı nasıl kaldırmanız, durdurmanız, park etmeniz gerektiğini öğretebilmektir. Yani direksiyon sınavında da sizden beklenen profesyonel bir sürüş değildir.
Eğer kendi aracınız ya da ailenizden yakın birinin aracı varsa ondan rica ederek kendinizi daha fazla geliştirebilirsiniz. Bu sayede sürücü kursundan alacağınız 14 saatlik eğitimle yetinmeyeceğiniz gibi kaç saat eğitim göreceğinizde sizi çok alakadar etmeyecektir.
Araç kullanmak her ne kadar basit gibi görülüyor olsa da profesyonellik gerektiren bir konudur. Çünkü aracın direksiyonundayken hem dikkatiniz açık hem de tam kulak olmanız gerekir. Direksiyon koltuğunda oturan bir sürücünün kafasının dağınık olması, aklında herhangi bir şeyin olması, heyecan yapması ve stres olması gibi durumda sürüşü tehlikeye düşürecektir. Bunun için direksiyona geçmeden önce gerekli donanıma sahip olduğunuzdan net emin olmanız gerekir. Zamanla trafikte araç kullandıkça kendinizi daha çok geliştirecek ve araba sürmeyi nasıl öğrendiğinizi bile hatırlamayacaksınız.
Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.