Direksiyon Eğitimi Nasıl Olmalı?

ABONE OL

Bir aracı ilk kez sürmek istediğinizde ister istemez içinizde oluşan heyecan sizin daha fazla hata yapmanıza neden olacaktır. Hatta bırakın ilk kez kullanmayı acemi bir sürücüyseniz bu heyecan halen bitmemiş olduğundan hata yapma ihtimaliniz çok yüksektir. Bunun için ilk kez ehliyet alan bir sürücü 2 yıl boyunca stajyer sürücü olarak değerlendirilir ve kontrol altında tutulur. Peki, ehliyet almak istediğinizde ya da ehliyetinizi aldıktan sonra daha rahat araç kullanabilmek için direksiyon dersi almak istediğinizde nasıl hareket etmeniz gerekiyor?

Birçok kişi ehliyet almadan önce az çok trafik bilgisine hakim olur, ancak direksiyonun arkasında olmak ayrı bir şeydir. Çünkü trafikte araç kullanmak deneyim gerektiren bir iştir.

İlk Sürüş Dersinizde Ne Yapılır?

İlk kez direksiyon dersi aldığınızda hemen direksiyon koltuğuna oturmamalısınız. Çünkü direksiyon koltuğuna oturmadan önce araç iç donanımını tanımak her şeyden daha önemlidir. Öğreneceğiniz temel donanımlar vites, pedal, sinyal gibi kolları içermektedir.

Arabada direksiyon koltuğuna geçtiğinizde yapmanız gereken bazı egzersizler vardır. Ancak bu sizi formda tutmak için olmayacaktır. Yapmanız gereken koltuğunuzu, aynalarınızı emniyet kemerlerinizi ayarlamak ve kontrol etmektir.

 Koltuk ve aynalarınız iç donanımda en önemli noktalardır. Çünkü koltuğunuzun mesafesi hem direksiyon hem de pedala tam hakim olmanızı sağlayacaktır. Yan aynalarınızın ve dikiz aynanızın açısı yandan ve geriden gelen diğer sürücüleri görebilmeniz için tam size göre konumlandırılmış olmalıdır.

İlk Direksiyon Dersinizde Bilmeniz Gereken Ayrıntılar

Aracın direksiyon koltuğunda otururken mutlaka rahat ve konforlu olmanız gerekiyor. Koltuk boyunuza göre olduğunda aracın her noktasına daha iyi hakim olabilirsiniz.

Herşey tamam olduktan sonra artık aracı çalıştırıp kalmak için harekete geçebilirsiniz. Ancak bilmeniz gereken şey şu ki asla içinde bulunduğunuz durumu çok fazla düşünmeyin ve abartmayın. Çünkü bu sizin daha fazla heyecanlanmanıza neden olacaktır. Unutmamalısınız ki yanınızda her an duruma hakim olabilecek usta bir sürücü var ve siz onun söylediklerini yaptığınız sürece herhangi bir sorun olmayacak.

Son olarak içeriden ve dışarıdan dikkatinizi çekebilecek şeylerden uzaklaşmanız ve direk yola bakmanız. Konsantreniz yolda olduğunda hakimiyetiniz daha iyi olacaktır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.08.2022

Türkiye’de Satılan Elektrikli Otomobil Modelleri

20.10.2021

Arızalı Rot Kolu Belirtileri Nelerdir

09.07.2021

Dizel Motorlarda Neden Buji Yoktur

07.03.2023

Depremde Hasar Gören Araçlar İçin Nasıl Bir Yol İzlenecek